Surfestrand på Sri Lanka

Surfing, yoga eller dykking på Sri Lanka

Sri Lanka er et paradis for den aktive. Uansett om du liker yoga i fred og ro, surfe på store bølger eller dykke blant magiske korallrev er det noe for alle. Vi har samlet noen tips til deg som prøver å finne ut hvilken by på Sri Lanka som passer best for deg!

Strand med surfebrett, Sri Lanka Herlig strandliv med surfing som hovedaktivitet.

Surfing på Sri Lankas bølger

Har du lyst til å surfe i ferien på Sri Lanka? Den beste surfesesongen på Sri Lanka er fra november til mars. Det er flere steder som passer perfekt for surfing, og vi har noen favoritter.

Hikkaduwa

Den gamle fiskerlandsbyen Hikkaduwa er et utmerket sted fer deg som vil surfe. Her er det surfeskoler overalt om du ikke allerede er en dreven surfer, eller kan du leie brett på flere steder. 

Arugam Bay

Den lilla byen Arugam Bay ligger langt ut på østkysten og er praktisk talt bygd på stranda. Kystbyen har blitt utnevnt til ett av de beste reisemålene i hele hva gjelder surfing. Den lange stranda ser ikke ut til å ta slutt, så det er fullt mulig å få en herlig bølge for seg selv.

Unawatuna

Cirka fem kilometer fra Galle ligger Unawatuna og Unawatuna Surf Point, et kjent surfested på Sri Lanka. Den beste tiden på året er november til april, med vinder som blåser inn fra nordvest. Det kan til tider bli trangt ved Unawatuna, som er en populær turistby.

Dykking og surfing på Sri Lanka Dykking og surfing på Sri Lanka.

Her finner du den beste dykking på Sri Lanka

Sri Lanka er rett og slett et dykkeparadis! På Sri Lanka kan du dykke i undervannsgrotter, gamle vrak og blant vakre korallrev. Planlegger du å dra til den nordøstre kysten er sommerhalvåret den beste tiden for dykking (mai-oktober), mens den sørlige og vestre kysten har de best forutsetningene fra oktober til mai.

På det sørlige Sri Lanka er Negombo, Weligama Bay, Unawatuna og Bentota best. I Weligama Bay er et flere utmerkede dykkesteder: Mirissa Point, Coral Reef og Yala Rock er tre eksempler. Heftige dyr og klippeformasjoner finnes i Bentota, mens Negombo er en herlig kombinasjon av vrak, rev og klipper. Gå ikke glipp av Barracuda Point og Lobster Reef.

Sri Lanka – perfekt for yoge

Yoga er en vanlig aktivitet på Sri Lanka. Det er ikke uvanlig å se enkelte besøkende og srilankere utøve yoga på stranda på egen hånd på morgenkvisten eller i passe tid til solnedgangen. Vil du heller besøke et yogasenter, et yogaretreat eller bare gå på en ledet yogatime på Sri Lanka finnes det massevis av alternativ.

Hit skal du dra for å yoga

Bor du i Hikkaduwa eller Weligama Bay har du relativt nært Mirissa. I Mirissa finnes det flere fantastiske yogastudioer og timer – som for eksempel Surf &Yoga Mirissa. Her yoger du med utsikt over havet, eller på gressmatta under palmene. Daglige drop-in timer tilbys. I Unawatuna kryr det også av yogaretreats. De mest populære finner du her


Tips & inspirasjon

Se alle reisetips til Sri Lanka, finn en reise til Sri Lanka eller meld deg på vår nyhetsbrev.

Sri Lanka

  • Storslåtte naturopplevelser
  • Herlige sandstrender 
  • Tropisk klima året rundt

Alle reisetips til Sri Lanka

Hvor kan man snorkle og dykke på Sri Lanka? Hvor finner jeg de mest interessante severdighetene og hva må man ikke gå glipp av? Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen din til Sri Lanka!

Se alle våre reisetips til Sri Lanka

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.