Fakta – Cala d'Or

Mat og drikke:

En toretters middag koster ca. 230 kroner; en øl ca. 40 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til våre hoteller i Cala d'Or tar det ca. 1 time. Transporten foregår vanligvis uten våre reiseledere.

Ekstra bagasje som sykkel, golfbag og surfebrett koster ca. 30 euro tur/retur å ta med på transferbussen (man må bestille tur/retur). Avgiften betales direkte på flyplassen til våre agenter. Da det er begrenset bagasjekapasitet på bussen, må du kontakte vårt personale på reisemålet en uke på forhånd. Telefonnummer står på billetten.

Strender:

I Cala d'Or bader man i små badeviker som ikke er langgrunne. Her finnes gode muligheter for vannsportsaktiviteter.

Uteliv:

I Cala d'Or finnes det elegante gågater med mange butikker. Her ligger det barer og restauranter, samt et fåtall diskotek. Fornøyelseslivet er konsentrert rundt marinaen.

Offentlig kommunikasjon:

Velutviklet bussnett over hele øya. Stort tilbud av taxier og leiebiler.

Aktiviteter:

Mallorca har mye å tilby den sportsinteresserte. Stort tilbud av vannsportsaktiviteter, f.eks. windsurfing, paragliding, vannski og dykking. Tennis, golf, ridning, sykling og vandring.

Nyttig informasjon:

Miljøskatt De lokale myndighetene på Balearene har innført en miljøskatt på hotellovernattinger fra og med 1. juli 2016. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort. Skatten er opp til 2 € + 10 % mva., avhengig av hotellets klassifisering.

Vi gjør oppmerksom på at Apollos hotellklassifisering kan skille seg fra hotellets offisielle klassifisering. Det er hotellets offisielle klassifisering som ligger til grunn for skattebeløpets størrelse.

Ironman Hvert år, i første halvdel av mai og slutten av september, arrangeres Ironman på nordlige delen av Mallorca – en spennende triatlon-konkurranse som har utviklet seg til litt av en folkefest. Opplegget endrer seg fra år til år, og bekreftet dato om arrangementene er oss som oftest ikke i hende før 4-6 uker før løpsdagen.

Enkelte gater blir avstengt i forbindelse med arrangementet; det kan påvirke transfertider og fremkommeligheten generelt mellom kl. 08.00 og 18.00. I noen tilfeller må gjestene selv bære bagasjen den siste biten fram til hotellet.