Tenerifes fineste strender

– våre 8 beste tips

Tenerife er Kanariøyenes største og grønneste øy, og et paradis for deg som liker strand, sol og hav. Her kan du bade på noen av Spanias absolutt vakreste strender! Nedenfor ser du våre åtte favoritter. Hvorfor ikke prøve en ny strand hver dag?

Playa de las Teresitas Playa de las Teresitas

1. Las Teresitas – Tenerifes svar på Copacabana

Øyas vakreste strand er tilrettelagt med gylden sand fløyet fra Sahara. Symmetriske palmer vaier forfriskende i den fuktige havvinden, og vi må bare konstatere at i blant blir fantasien til virkelighet. Stranda er øyas bredeste, og beliggenheten i forhold til øyas hovedstad Santa Cruz, gjør den til innbyggernes favoritt. Et folkeliv som kjennes mer genuin enn på andre plasser. At den er både langgrunn og har bølgebrytere gjør den populær blant barnefamiliene. Stranda ligger inntil den lille fiskebyen San Andrés, som har flere gode fiskerestauranter.

Hvordan tar man seg hit? Las Teresitas ligger cirka 7 kilometer nord for Santa Cruz. Kjører du bil kan du følge kystveien mot nordøst, eller ta buss 910 fra Santa Cruz.

2. Playa Jardin – Black Beauty med brusende bølger

Har du sett bilder av noen av øyas sorte sandstrender, så er det trolig Playa Jardin du har sett. Stranda ligger i Puerto de la Cruz, og består egentlig av tre strender som skilles av sorte lavasteiner. I bakgrunnen skimter Teides snøkledde topp. Langs fjellveggen klatrer palmer og bananplantasjer rammet inn av fargerike blomster- og kaktusplanter som bærer César Manriques kjennetegn. Den vakre innrammingen i kontrast til den sorte lavasanden gir Playa Jardin et spektakulært uttrykk. Bølgene er ofte høye og kan være dramatiske, så her bør du være obs på hvilket flagg som er oppe på stranda

Hvordan tar man seg hit? Stranda ligger i utkanten av Puerto de la Cruz, i retning mot natur- og dyreparken Loro Parque. Ta buss 381 fra Av. Colon midt i Puerto de la Cruz.

Playa de las Vistas på Tenerife Playa de las Vistas på Tenerife

3. Playa de las Vistas – drømmestrand for barna

Den kilometerlange gylne stranda, Playa de Las Vistas, ligger mellom Los Cristianos og Playa del las Americas i sør. Stranda er en av øyas mest populære med klart vann og sand som er hentet fra Sahara. Bølgebrytere hindrer de store bølgene fra å komme inn der det er langgrunt – et paradis for barnefamilier med andre ord. Er man litt for rastløs for å ligge stille kan man alltids prøve seg på parasailing eller leie en jetski. På stranda er det solsenger og parasoller til leie, og langs strandpromenaden finnes det flere barer, restauranter og kaféer.

Hvordan komme hit? Stranda ligger ved den lange promenaden mellom strendene i Los Cristianos og Playa de las Américas. Fra stranda i Los Cristianos er det bare 150 meter til Playa de la Vistas – en kort spasertur, så er du fremme.

Playa de Fañabe Playa de Fañabe

4. Playa de Fañabe – med frodig natur og restauranter

Playa de Fañabe er en av de vakre strendene som ligger mellom de større strendene Playa de las Americas og Los Cristianos. Stemningen er sofistikert og langs strandpromenaden ligger restauranter og barer på rekke og rad. Langs stranda er det vakre planter og stier som skaper rolige omgivelser. Vil du ha ekstra kort vei til Playa de Fañabe? Ta en titt på våre hotell Los Olivos Beach ResortLagos de Fañabe eller Jardines de Nivaria, som alle ligger like ved stranda. På stranda er det muligheter for å leie solsenger og parasoller, og det er også ulike vannsporter her.

Hvordan komme til Playa de Fañabe? Playa de Fañabe ligger rett nord for Costa de Adeje og derfra kan du gå langs strandpromenaden.

5. Playa de los Cristianos - langgrunn og barnevennlig

En hyggelig, 350 meter lang strand med deilig badevann. Her kan man leie pedalbåt om man vil. Det finnes også en lekeplass i nærheten av stranda og den bilfrie strandpromenaden har restauranter, kaféer og barer liggende på rekke og rad.

Hvordan komme hit? Fra sentrum av Los Cristianos kan man gå direkte ut på stranda.

6. Playa San Juan – en av øyas 13 strender med Blått flagg

Enda en av Tenerifes unike lavastrender med sort, myk sand og brusende hav. En bølgebryter setter stopper for store bølger, så her trives både barnefamilier og par som vil ha en rolig dag på stranda. Lekeplass og uteserveringer langs den lille strandpromenaden gjør at man gjerne blir her hele dagen.

Hvordan komme hit? Kjør to mil nordvest over fra Playa de las Américas mot Los Gigantes.

Vakker sandstrand på Tenerife

7. Playa del Médano – surfernes strand

Dette er favorittstranda til beboerne på Tenerife! Den konstante vinden gjør stranda til et surfeparadis, og det er også her verdensmesterskapet i kitesurf holdes hvert år. I den ene enden av stranda surfer adrenalinjegerne for fullt, mens i den andre enden nærmere byen, der det er roligere med mindre bølger, holder barnefamiliene til. Alle kan nye av den fine, gylne sanden og den majestetiske utsikten over den vulkanen Montaña Roja som er formet som en topp.

Hvordan komme hit? Playa del Médan ligger sørøst på Tenerifes kyst, i Granadilla de Abona. Du kan ta lokalbussen hit fra de fleste steder på øya.

8. Playa de la Arena – deilig og behagelig

150 meter lang, med myk, mørk lavasand byr Playa de la Arena på mange timer med sol og bad. Vannet blir fort dypt, men på bølgefrie dager kan barna leke i strandkanten. Omgivelsene er vakre, og det råder en rolig og behagelig atmosfære på stranda.

Hvordan komme hit? Stranda ligger ved havna nedenfor byen Puerto de Santiago på Tenerifes vestkyst.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her