Shopping på Tenerife

– våre beste tips

På Tenerife har du muligheten til å gjøre noen skikkelig gode kupp med tanke på den lave skatten. Se våre tips for de beste klesbutikkene, de sjarmerende småbutikkene, og selvfølgelig, de herligste kanariske suvenirbutikkene.

Shoppingsenter på Tenerife

På Tenerife finnes det et bra shoppingsentrum som har alt du kan tenke deg til fine priser. Motebutikkene er betydelig billigere enn her hjemme – de mest kjente er Oasis, Americas Plaza, Safari, Gran Sur og San Eugenio – men det finnes også et bra utvalg av butikker med et mer variert utvalg. Som regel åpner disse klokken 10.00 på formiddagen og stenger klokken 22.00 på kvelden, uten at de tar en siesta midt på dagen. Hør med din reiseleder om hvor de forskjellige shoppingområdene ligger.

Shopping i Los Cristianos

I gågata i Los Cristianos finner du mange små og spennende lokale butikker. Gågata begynner ved den lille kirken som for øvrig også er verdt et besøk. Når det gjelder disse mindre butikkene må du tenke på at mange av disse har stengt i noen timer midt på dagen på grunn av siesta.

Om du er ute etter noe mer jordnært så finnes det mange lokale marked med håndarbeid. I Los Cristianos, er det marked hver søndag mellom kl. 9.00 og 14.00. I Costa Adeje er det marked på torsdager og lørdager til samme tid, 9.00-14.00. Her har du virkelig muligheten til å gjøre noen gode kjøp! For tips om flere marked på Tenerife kan du høre med Apollos reiseledere.

Kjøp parfyme på Tenerife

Tenerife er dessuten et frihandelsområde der du med fordel kan kjøpe parfyme til en rimelig pris, ettersom avgifter og moms er lavere her enn på fastlandet. Øya har et stort utvalg parfymebutikker, og du kan spare en hel del i forhold til om du skulle ha kjøpt tilsvarende produkter her hjemme.

Strelitzia – paradisblomsten

Om du vil ha med deg en annen type velduftende vare så anbefaler vi deg å kjøpe inn den vakre Strelitziablomsten. Du kan bestille en hel kasse med Strelitziablomster via din reiseleder, så lenge du tar kontakt senest tre dager innen du reiser fra Tenerife. Blomstene holder seg friske i omtrent tre uker etter hjemkomsten og er fine som et minne eller som en gave til noen du er glad i.

Kjøp kanariske produkter

Hvorfor ikke ta med en bit av Kanariøyene hjem? Jamón y Mojo er en spansk delikatessebutikk som har spesialisert seg på iberisk skinke og kanarisk mojo (en slags saus/dressing). Butikken vil ivareta den spanske matkulturen gjennom sitt brede utvalg av ulike marmelader, ost, vin, honning, kaker, oljer, eddik, oliven, sjokolade og en masse annet smått og godt. Butikken ligger i hovedgata i Los Cristianos. Adressen er Avenida Suecia 35, Los Cristianos. Tel: +34-674 736 901.


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Tenerife.

Våre reisetips til Tenerife

Tenerife er Kanariøyenes største øy, og her finner du både små og store byer og vakre havutsikter. La deg inspirere av våre Tenerife-tips.

Les våre reisetips for Tenerife

Våre hotell på Tenerife

Den sørvestlige delen av øya er den mest solsikre og her ligger også flere lange herlige sandstrender. Her har vi et bredt utvalg av større hotell og leilighetshotell.

Se våre hotell på Tenerife

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.