Karneval på Tenerife

Karneval på Tenerife

Vil du oppleve skikkelig feststemning skal du sikte deg inn på å bli med på karnevalet i Santa Cruz på Tenerife. Den pleier å gå av stabelen i månedsskiftet februar-mars. Bare det å komme seg til Tenerifes hovedstad Santa Cruz er heftig, men under karnevalet er det enda heftigere!

Bestill reise til Tenerife >>

Se flere reisetips til Tenerife

28. januar – 6. mars 2022

Karnevalene på Tenerife faller 40 dager før påske hvert år og pågår i flere dager, noen helt opp til to uker. Karnevaluka starter med kroninger av ulik karnevals dronninger og samtidig fylles gatene med herlige gatefester og konserter rundt om i byen. Karnevalene på Tenerife avsluttes med en stor karnevals parade og ”Sardinens begravelse” – en symbolsk seremoni der man tar farvel med det gamle og ønsker det nye velkommen. Alle får selvsagt gå med i karnevalsparaden så om du føler deg kallet så glem ikke å pakke med deg det mest fargerike karnevals kostymet du har!

Temaet for karnevalet i Santa Cruz 2022 er Science Fiction.

Karneval på Tenerife Karneval på Tenerife

Karnevalet i Santa Cruz

Karnevalet i Santa Cruz er den største på Tenerife, med cirka 1 million besøkere. Når karnevalet setter i gang fylles gater og torg med herlige evenement, og på flere steder kan du oppleve spontane gatefester til sambaens herlige rytmer. Festlighetene avsluttes med kroning av karnevalets dronning.

Allerede på 1700-tallet ble det holdt fargesprakende kostymefester i Santa Cruz, fra starten av var det først og fremst for Tenerifes overklasse, men med tiden spredde tradisjonen seg til resten av befolkningen. Slik karnevalet fremstår i dag har det vært siden 1800-tallet, med en pause i flere år på grunn av et forbud, for så å gjenoppstå igjen på 1980-tallet.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Kanariøyenes beste opplevelser

Få med deg våre beste tips om Kanariøyene – som fartsfylte festivaler, vakre nasjonalparker og unike smaksopplevelser?

Les vårt blogginnlegg

Våre hoteller på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hoteller gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hoteller på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her