Karneval på Tenerife

Vil du oppleve skikkelig feststemning skal du sikte deg inn på å bli med på karnevalet i Santa Cruz på Tenerife. Den pleier å gå av stabelen i månedsskiftet februar-mars. Bare det å komme seg til Tenerifes hovedstad Santa Cruz er heftig, men under karnevalet er det enda heftigere!

 

9. februar – 18. februar 2024

Karnevalene på Tenerife faller 40 dager før påske hvert år og pågår i flere dager, noen helt opp til to uker. Karnevaluka starter med kroninger av ulik karnevals dronninger og samtidig fylles gatene med herlige gatefester og konserter rundt om i byen. Karnevalene på Tenerife avsluttes med en stor karnevals parade og ”Sardinens begravelse” – en symbolsk seremoni der man tar farvel med det gamle og ønsker det nye velkommen. Alle får selvsagt gå med i karnevalsparaden så om du føler deg kallet så glem ikke å pakke med deg det mest fargerike karnevals kostymet du har!

Karneval på Tenerife Karneval på Tenerife

Karnevalet i Santa Cruz

Karnevalet i Santa Cruz er den største på Tenerife, med cirka 1 million besøkere. Når karnevalet setter i gang fylles gater og torg med herlige evenement, og på flere steder kan du oppleve spontane gatefester til sambaens herlige rytmer. Festlighetene avsluttes med kroning av karnevalets dronning.

Allerede på 1700-tallet ble det holdt fargesprakende kostymefester i Santa Cruz, fra starten av var det først og fremst for Tenerifes overklasse, men med tiden spredde tradisjonen seg til resten av befolkningen. Slik karnevalet fremstår i dag har det vært siden 1800-tallet, med en pause i flere år på grunn av et forbud, for så å gjenoppstå igjen på 1980-tallet.


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Tenerife.

Våre reisetips til Tenerife

Tenerife er Kanariøyenes største øy, og her finner du både små og store byer og vakre havutsikter. La deg inspirere av våre Tenerife-tips.

Les våre reisetips for Tenerife

Våre hotell på Tenerife

Den sørvestlige delen av øya er den mest solsikre og her ligger også flere lange herlige sandstrender. Her har vi et bredt utvalg av større hotell og leilighetshotell.

Se våre hotell på Tenerife

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.