Spanske klassikere
Om du ennå ikke har smakt på en skikkelig Paella får du nå endelig sjansen på Tenerife. Paella er en spansk risrett som er tilsatt ingredienser som kjøtt, fisk, blåskjell og reker, og krydres med safran. Dessuten legger man ofte i erter, chorizo og paprika. Paellaen har utspring i Valencia, der navnet paella sies å komme fra den store pannen den lages i. Ordet uttales "pa-e-ja". Den beste paellaen får du i Los Cristianos havn. Spør din reiseleder etter de beste stedene.
Tapas er samlingsnavnet på små spanske retter som fungerer enten som appetizers eller at det settes sammen som et helt måltid med mange ulike retter. Skinke, pølser, ost, fritert blekksprut, reker i hvitløk, sjampinjonger - listen kan gjøres så lang som bare det. På en skikkelig tapasbar finner du ingen meny, men du velger selv fra en stor buffé eller disk der alle ulike varianter finnes til utstilling. Tapas er både godt og spennende!
Alle spanske tapasbuffeer med selvfølelse tilbyr jamón serrano. Det er en lufttørket skinke fra nord i Spania. Etter et års lufttørke er skinken klar til å spises. Den er en stor delikatesse i Spania. Om du går inn på en tapasbar ser man ofte skinken henge fra en krok i taket.