Bilde av kanarisk mat

Det kanariske kjøkkenet

På den kanariske menyen finner du så vel som spanske klassikere som egne spesialiteter. Du vil garantert få vann i munn av å se våre kulinariske tips på alt fra papas til paella.

Bestill reise til Tenerife >>

Se flere reisetips til Tenerife

Paella og sangria Paella og sangria

Spanske klassikere

Om du ennå ikke har smakt på en skikkelig Paella får du nå endelig sjansen på Tenerife. Paella er en spansk risrett som er tilsatt ingredienser som kjøtt, fisk, blåskjell og reker, og krydres med safran. Dessuten legger man ofte i erter, chorizo og paprika. Paellaen har utspring i Valencia, der navnet paella sies å komme fra den store pannen den lages i. Ordet uttales "pa-e-ja". Den beste paellaen får du i Los Cristianos havn. Spør din reiseleder etter de beste stedene.

Tapas er samlingsnavnet på små spanske retter som fungerer enten som appetizers eller at det settes sammen som et helt måltid med mange ulike retter. Skinke, pølser, ost, fritert blekksprut, reker i hvitløk, sjampinjonger - listen kan gjøres så lang som bare det. På en skikkelig tapasbar finner du ingen meny, men du velger selv fra en stor buffé eller disk der alle ulike varianter finnes til utstilling. Tapas er både godt og spennende!

Alle spanske tapasbuffeer med selvfølelse tilbyr jamón serrano. Det er en lufttørket skinke fra nord i Spania. Etter et års lufttørke er skinken klar til å spises. Den er en stor delikatesse i Spania. Om du går inn på en tapasbar ser man ofte skinken henge fra en krok i taket.

Grillmat

Gå ikke glipp av det nydelige kanariske biffkjøttet som tilberedes med en såkalt "asador". Mange restauranter tilbyr sine gjester små bordgriller, der man selv tilbereder sitt eget møre kjøttstykke og nyter det sammen med ulike gode sauser og tilbehør.

Vin fra Tenerife

Tenerife er velkjent for sine gode viner. Det finnes fem vindistrikt - Abona, Tacoronte-Acentejo, Valle de Güímar, Valle de la Oratava og Ycoden-Daute-Isora. Spør etter den lokale vinen neste gang du er på restaurant - du kommer ikke til å bli skuffet. De gode vinene fra Valle de la Orotava og Abona er ofte litt dyrere, men det kommer av at det koster mye å vanne avlingene. På den andre siden er disse vinene komplekse og kraftige i sin karakter.

Kanin

Om du vil prøve å spise kanin så er det verdt å vite at kaninretter betraktes som en delikatesse på Tenerife. Prøv sammen med salmorejo, en krydret saus som det ferdige kjøttet ligger i. Nydelig!

Ost

På Kanariøyene produseres en mengde ulike sorter av ost, alle veldig gode. Det beste er naturligvis å selv smake seg frem til favorittosten. Gå på oppdagelsesferd på et supermarked for å se hva som finnes tilgjengelig å kjøpe. En sann fornøyelse!

Papas arrugadas og mojo

Når du først er på Tenerife må du prøve den kanariske potetvarianten, papas arrugadas. Poteten kokes i vann med store mengder havsalt, som gir en deilig, intens smak. Foruten å forsterke smaken gir denne prosessen også poteten et spesielt utseende ved at saltet krymper skallet for så å legge seg som et lag øverst.

Til en porsjon papas arrugadas serveres vanligvis mojo, en kanarisk saus som finnes i ulike varianter. Den røde er gjort på paprika og chili og er litt sterkere. Den grønne er mildere i smaken med innslag av koriander. En måte å bedømme mojoens kvalitet er å se hvor fast konsistensen i selve dressingen er. De billigere variantene er ofte bare olje med innslag av krydder på bunnen, mens en mojo av kvalitet er majonesaktig i sin konsistens.

Papas arrugadas og mojo, kulinarisk rett på Tenerife


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Kanariøyenes beste opplevelser

Få med deg våre beste tips om Kanariøyene – som fartsfylte festivaler, vakre nasjonalparker og unike smaksopplevelser?

Les vårt blogginnlegg

Våre hoteller på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hoteller gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hoteller på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her