Å gjøre i Puerto de la Cruz

I Puerto de la Cruz og på nord Tenerife er det mye å se og oppdage. Bli med på en utflukt til Teide eller opplev alt det beste Tenerife kan tilby på utflukten Øytur – det beste av Tenerife. Bli kjent med an rekke nye blomster og planter i den botaniske hagen eller besøk Santa Cruz. Her har vi samlet noen tips til ting du kan gjøre i Puerto de la Cruz.

Bli med på en utflukt til mektige Teide.

Besøk Teide - Spanias høyeste topp

Er du i Puerto de la Cruz kommer du garantert å se Teides mektige, og ofte snødekkede topp, Teide. Den er faktisk Spanias høyeste topp med sine 3 718 meter over havet og er absolutt et must når du først er på øya og det er mange måter å komme seg opp til toppen på. Rundt vulkanen ligger nasjonalparken Parque Nacional de las Cañadas del Teide og for å komme dit kjører du gjennom Orotava Valleys vakre natur. Den enkleste måten å komme opp på Teide på er å bestille en utflukt med oss.

Her kan du lese mer om utfluktene som går fra Puerto de la Cruz og så bestille utflukten når du er på plass.

Dagstur til Santa Cruz

Pass på å dra til noen av Tenerifes andre byer når du ferierer i Puerto de la Cruz. Nord på øya ligger Tenerifes hovedstad Santa Cruz som byr på alt fra herlig byliv med shopping, restauranter og barer. Her kan du for eksempel besøke severdigheter som konserthuset Auditorio de Tenerife, Kanariøyenes parlament og La Lagunas universitet. Ved Plaza de Candelaria (Candelarias torg) kan du shoppe i vei i butikker med internasjonale merker.

Fikentrær i Den botaniske hagen i Puerto de la Cruz

Den botaniske hagen

Den botaniske hagen i Puerto de la Cruz har mer enn 4 000 plantesorter og som en av verdens eldste og mest velrenommerte botaniske hager er det nesten ikke til å unngå å avlegge den et besøk. Hagen ble anlagt allerede på 1700-tallet, og da var planen at sjøfarende spanjoler skulle ta med seg planter og vekster fra verdens alle hjørner og plantere de her. Så skulle disse overføres videre til fastlandet og kongens slott. Men ingenting av dette ble noe av, og nå er det som å gå inn i en velfrisert, tett jungelskog med massevis av heftig trær, palmer, busker og vekster av ulike slag.

Du kan gå fra sentrum ut til Den botaniske hagen og det tar cirka 20-30 minutter.

La Esperanza-skogen

En annen naturopplevelse i nærheten av Puerto de la Cruz som du ikke må gå glipp av er La Esperanza-skogen, som ligger på veien mot Santa Cruz. La Esperanza-skogen er frodig og grønn, med blant annet eukalyptustrær, laurbærtrær og kanariske furuer. Jo høyere opp du kommer desto svalere blir temperaturen. Når du kommer opp cirka 1000 meter over havet er du fremme ved en liten by med samme navn som skogen. Her er det et sjarmerende lite torg.

Slik kommer du deg til La Esperanza: Sving av fra motorveien mellom Puerto de la Cruz og Santa Cruz, rett etter at du har passert flyplassen.

Shopping i Puerto de la Cruz

Vil du handle litt i ferien? I Puerto de la Cruz er det kort vei til flere shoppingsentre på den nordre delen av Tenerife. Det nærmeste er Centro Comercial La Villa, som ligger mellom Puerto de la Cruz og La Orotava. Shoppingsenteret er over 40 000 kvadratmeter stort og har nærmere 100 butikker.


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Tenerife.

Våre reisetips til Tenerife

Tenerife er Kanariøyenes største øy, og her finner du både små og store byer og vakre havutsikter. La deg inspirere av våre Tenerife-tips.

Les våre reisetips for Tenerife

Våre hotell på Tenerife

Den sørvestlige delen av øya er den mest solsikre og her ligger også flere lange herlige sandstrender. Her har vi et bredt utvalg av større hotell og leilighetshotell.

Se våre hotell på Tenerife

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.