Severdigheter på La Gomera

Severdigheter på La Gomera

Selv om La Gomera er mest kjent for sin vakre natur er det flere spennende severdigheter her. Blant annet var det i hovedstaden San Sebastián at Kristoffer Columbus bodde før han gikk om bord i fartøyet som førte ham til oppdagelsen av Amerika. I San Sebastián er det også vakre bygninger og kirker fra 1500-tallet som er verd et besøk. Her har vi samlet våre beste tips om severdigheter på La Gomera.

Bestill reise til La Gomera >>

Se flere reisetips til La Gomera

La Iglesia de la Asunción i San Sebastián La Iglesia de la Asunción i San Sebastián

Hovedstaden San Sebastián

Hovedstaden San Sebastián er nesten et must å besøke når du er på La Gomera. Her er det, i tillegg til butikker, restauranter og barer noen av La Gomeras mest kjente severdigheter. Med beliggenheten på østkysten kan du se over til naboøya Tenerife herfra – bare det en severdighet i seg selv!

La Iglesia de la Asunción i San Sebastián

La Iglesia de la Asunción er La Gomeras største kirke, og ligger ved et lite torg i San Sebastián. Den godt bevarte kirken ble påbegynt på 1400-tallet og ble ferdig på 1700-tallet. I dag er det en herlig blanding av gotisk og barokk stil, med elementer av arabisk arkitektur. Inne i kirken er det et alter med den korsfestede Jesus Kristus, laget av den spanske skulptøren Luján Pérez.

Adresse: Calle Tanquito 13, 38800 San Sebastian de la Gomera.

Det historiske muséet i San Sebastián

Vil du lære deg mer om La Gomeras historie og øyas urbefolkning? I San Sebastián i en hvit steinbygning ligger øyas historiske museum. Å gå gjennom hele muséet tar ikke lang tid og du får vite mer om hvordan livet var på øya i tidligere tider.

Plystrepråket El Silbo

El Silbo er det plystrespråket som urbefolkningen utviklet for å kommunisere med hverandre over de dype dalene på øya. Plystrespråket har likhetstrekk med morsealfabetet. El Silbo er et obligatorisk fag i skolen på La Gomera, og det er fremdeles de som kommuniserer på dette språket på øya. Unesco har til og med erklært plystrespråket som et immaterielt verdenskulturarv!

Fortet Torres de Conde Fortet Torres de Conde

Huset der Columbus bodde

Casa Columbus er, akkurat som navnet antyder, den bygningen der Kristoffer Columbus bodde da han besøkte La Gomera i 1492. Det relativt enkle huset har to etasjer og fungerer i dag som museum.

Adresse: Calle del Profesor Armas Fernandez 2, 38800 San Sebastian de la Gomera.

Fortet Torres de Conde

Fortet Torres de Conde ligger i en stor hage med palmer og grønne gressplener, og er en av La Gomeras mest kjente bygninger. Det er et relativt lite fort, med hvite steinvegger. Det sies at Columbus besøkte fortet før han bega seg ut på havet og oppdaget Amerika.

Adresse: San Sebastian de La Gomera, San Sebastian de la Gomera.

 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Bli kjent med Kanariøyene

Det finnes virkelig noe for alle på Kanariøyene! Her er det vidstrakte strender, vakker natur og badeland du kan få opp adrenalinet i.

Finn din kanariøy

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.