Mat på La Gomera

Mat & drikke på La Gomera

Akkurat som på de andre Kanariøyene kan du se frem til god mat og drikke på La Gomera. Her får du servert de spanske favorittene paella og tapas, som gjerne skylles ned med sangría. Vil du kjøpe med en lokal spesialitet hjem foreslår vi den søte miel de palma, palmehonning.

Bestill reise til La Gomera >>

Se flere reisetips til La Gomera

Grillet fisk Grillet fisk

Maten på La Gomera

På La Gomera er de fleste restauranter relativt enkle, men koselige. Med beliggenheten i Atlanterhavet kan du regne med mange gode fiskerestauranter, der fisken som serveres er nytrukket. Annet du ofte finner på menyen er svinekjøtt og kanin. Til fisk og kjøtt serveres ofte papas arrugadas, de gode potetene med det litt salte skallet, og sausen mojo. Slik som de andre Kanariøyene har La Gomera flere tapasrestauranter, der du og ditt selskap kan dele på en rekke forskjellige velsmakende småretter.

Miel de palma – palmehonning

En av La Gomeras spesialiteter er den søte miel de palma, eller palmehonning på norsk. Miel de palma lages av sevjen i palmetreet og smaken minner om sirup.

Almogrote

Almogrote er en annen lokal spesialitet. Det er en litt sterk ostekrem som fremstilles av geitost eller saueost, paprika, chili, hvitløk og olivenolje. Den kremaktige blandingen passer bra til grillet kjøtt, og kan serveres med brød som tapas

Tapasretter Tapasretter

Spanske tapas

Tapas er nok en av de rettene de fleste forbinder med Spanias matkultur, og står som regel på menyen i de fleste restauranter. Du kan velge å spise en enkelt til forrett, og kanskje bestiller du 3-4 ulike retter til hovedrett. Her har vi samlet noen av våre tapasfavoritter.
  • Cordero skal du bestille om du liker lam. I Spania heter det cordero og tilberedes slik at det blir et gastronomisk fyrverkeri.
  • Gambas al ajillo er reker som steks i olje sammen med masse hvitløk og en skvett sherry eller cognac.
  • Jamón serrano er lufttørket skinke fra Nord-Spania som etter å ha hengt i et års tid er klar til å nytes – en populær delikatesse. På tapasbarer kan du ofte se skinker som henger fra kroker i taket.
  • Papas arrugadas con mojo er små poteter som serveres med en het hvitløkssaus.
  • Pimientos de padrón er de små ristede grønne paprikaene som stekes i olje og serveres med salt.
  • Tortilla er den velkjente spanske omeletten og kommer i alle mulige varianter, oftest med potet som hovedingrediens. Vil du ha en vanlig eggeomelett skal du bestille en tortilla francesa.

Den spanske klassikeren paella

En annen spansk favoritt er paella! Retten er en av Spanias mest kjente matretter, og består oftest av ris som tilberedes sammen med kjøtt, fisk, blåskjell og reker som krydres med safran og risen får slik den karakteristiske gule fargen. Noen steder serveres paellaen med chorizo, grønne erter og paprika.

Papas arrugadas og mojo

De fleste måltider inneholder papas arrugadas, som er poteter kokt med mye havsalt, noe som gir dem en herlig intensiv smak. Foruten å forsterke smaken gir denne prosessen også potetene et litt underlig utseende siden saltet gjør at skallet rynker seg for så å legge seg som et lag utenpå poteten.

Det vanligste er å få papas arrugadas servert med mojo, en kanarisk saus som kommer i ulike varianter. Den røde er laget av paprika og chili og er litt sterkere mens den grønne er litt mildere i smaken og inneholder koriander.

 

 


God drikke

Sangría Sangría

Sangría

Sangría er Spanias nasjonaldrikke og du må nesten smake på den når du er på La Gomera! Egentlig er det ikke en generell oppskrift, men hver restaurant har sin egen, hemmelige oppskrift. Vanlige ingredienser er rødvin, brandy, mineralvann, sitron, appelsin, is og sukker.

Café con leche condensada og annen kaffe

Får du norsk traktekaffe på hotellet? Mest sannsynlig ikke. Derimot kan du nyte den kanariske kaffedrikken café con leche condensada. Drikken består av en enkel eller dobbel espresso som serveres i et lite glass med et raust lag kondensert melk i bunnen, hvilket gir en søt, smøraktig og kremet smak og konsistens.

Prøv også den spanske cortadoen, som er spanjolenes egen favoritt. Det er omtrent som en espresso med en skvett melk i. Foretrekker du svart kaffe skal du bestille en café sólo og liker du kaffe med melk er det en café con leche du vil ha.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.