Kulinariske opplevelser på Gran Canaria

Kanariske spesialiteter

Nyt kanariske spesialiteter i ferien. Det finnes mye godt å velge mellom, alt fra sterk kaffe til grillet blekksprut. Øya Gran Canaria har noe for alle – her kommer en guide for ganen.

Bestill reise til Gran Canaria >>

Les flere reisetips til Gran Canaria

Tapas Spanske tapas – små biter av alt det gode!

Spansk tapas

Tapas er en del av Spanias matkultur og består av små, velsmakende retter. Tapas kan spises både som forrett og hovedrett: det handler egentlig om hvor mange du bestiller. Her kommer en liten liste over retter å holde utkikk etter på tapasmenyen:

  • Jamón serrano er en lufttørket skinke fra nordre Spania. Etter et år med lufttørke er skinken klar til å nytes. Den er en klassisk delikatesse. Om du går inn på en tapasbar ser man som oftest skinken henge i en krok fra taket.
  • Cordero. Om du skal bestille lam i Spania heter de “cordero” og lages den som et gastronomisk fyrverkeri. Hvorfor ikke prøve en god lamme-rett på restauranten Piccola Italia på San Augustin-senteret?
  • Gambas al ajillo er reker som stekes i olje sammen med masse hvitløk og en dash sherry eller cognac. En deilig gastronomisk opplevelse.
  • Tortilla er den velkjente spanske omeletten som finnes i mange forskjellige varianter, men potet er ofte hovedingrediensen. Vil du bare ha en vanlig eggeomelett må du bestille en "tortilla francesa".
  • Pimientos de padrón er små, røstede grønne paprikaer med salt.
  • Papas arrugadas con mojo er fersk småpotet med en het hvitløkssaus.
Sangria, en tradisjonell spansk drikke Sangria – den tradisjonelle spanske tørstedrikken.

Sangria

Den spanske nasjonaldrikken er det egentlig ingen generell oppskrift på. Alle restaurantene har sine egne, hemmelige oppskrift. En sangria bør inneholde rødvin, brandy, mineralvann, sitron, is og sukker. Drikken er svært populær, også på Gran Canaria!

Tropical

Sugen på en kald kanarisk øl? Gran Canarias stolthet, deres egne og mest drukket lokale øl, heter tropical. Tenerifes lokale øl, Dorada finnes også på Gran Canaria.

Skikkelig rom!

I Arucas, på Gran Canarias nord-østre del, ikke langt fra Las Palmas, ligger romfabrikken Arehucas, som ble grunnlagt i 1884. Besøk kjelleren, prøvesmak på rommen og merk deg alle autografene på et eikefat fra kjente personer som har vært innom gjennom årene.

Spanias nasjonalrett nummer én!

De fleste forbinder paella med det originale og genuine spanske kjøkkenet. Paella er en rett av ris som ofte serveres direkte i en stor jernpanne og som finnes i ulike varianter. Paellaen består i utgangspunktet av fisk og skalldyr samt safran og grønnsaker, men kan også inneholde kjøtt og kylling. En fryd for både øyet og gommen. Er du sugen på en herlig smaksopplevelse kan du prøve paellaen på restaurant Tango Tapas i Playa del Inglés.

Paella Paella

Mer kanarisk mat

Potaje canario er en kjøtt- og grønnsakssuppe der de ofte har i spagetti, kål, erter, gulrøtter og ulike kjøttbiter. Et spennende kulinarisk eventyr i en suppetallerken! En annen kanarisk spesialitet er papas arrugadas con mojo – små ferske poteter i hvitløkssaus. Den røde mojosausen er litt kryddersterk og passer også godt til kjøtt. Det finnes også en grønn mojosaus som er utmerket sammen med fisk. Ingen kanarisk fiesta er fullkommen uten papas arrugadas!

Gofio er nok en velkjent kanarisk særegenhet. Røstet og grovt malt mais-, korn- eller hvetemel som anvendes på flere ulike vis. For eksempel kan det strøs over en banan, som frokostblanding med melk, blandet i en suppe eller som rent tilbehør til maten.

"Gamle klær” smaker aldeles utmerket! Ropa vieja betyr gamle klær, og er en lekker, spansk gryterett og en sann kulinarisk opplevelse. Retten lages av kjøtt, kikerter, paprika, løk, stekt potet og en skvett vin. Kanarierne spiser tradisjonelt sett ropa vieja hver søndag.

Chopitos, calamares, pulpo frito … kjært barn har mange navn. Kanariøyene er riket for blekksprut-elskere. Her kan du prøve de fleste ulike variantene som finnes. Glem eventuelle tidligere erfaringer av seige, friterte calamares. Dette er noe helt annet!

Kaffetørst?

Den spanske cortadoen er et hett tips. Det er spanjolenes egen favorittkaffe, omtrent som en espresso med litt melk i. Café sólo er en liten kopp svart kaffe. Café con leche består halvt om halvt med melk og kaffe. Café filter er derimot vanlig, brygget kaffe. I Spania drikker man kaffen sin raskt, men du får selvfølgelig sitte igjen så lenge du ønsker med koppen din.

På Kanariøyene bør du også prøve en café con leche condensada – en enkel eller dobbel espresso, sort som natten, som helles i et lite glass der bunnen er fylt med kondensert melk som har en søt og kremete konsistens. Nyt!


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Gran Canaria.

Finn ditt Gran Canaria!

Vil du ha hjelp med å finne ut hvilken del av Gran Canaria som passer best for deg? Her har vi samlet det som preger de ulike stedene på Gran Canaria. Les, og finn ditt Gran Canaria!

Les mer og finn ditt Gran Canaria

Våre reisetips til Gran Canaria

Det er lett å glemme hvor allsidig denne øya er! Her er det vulkaner, ørkener og storslåtte fjell. La deg inspirere av våre Gran Canaria-tips.

Les våre reisetips for Gran Canaria

Våre hotell på Gran Canaria

Vi tilbyr hotell i alle prisklasser på Gran Canaria. Finn ut hvilket område på Gran Canaria du ønsker å være og finn hotell etter dine behov.

Se Gran Canarias hoteller