Koselig gate med restauranter i Lisboa

Restauranter og uteliv i Lisboa

– våre beste tips!

Lisboa har et veldig levende natteliv og har et rikt tilbud av restauranter. Prøv det portugisiske kjøkkenet! Ta en drink på en koselig bar, dans til føttene ikke orker mer eller prøv en matrett du aldri før har spist.

Bakverket Pastel de nata i Lissabon Bakverket Pastel de nata

Mat og drikke i Lisboa

I Lisboa er det en proteinkilde som topper menyen, fisken. Takket være nærheten til havet er det enkelt og fantastisk godt å nyte fersk fisk og skalldyr i mengder. Nasjonalretten i Portugal er Bacalhau, en rett laget av tørket torsk som serveres med alt fra ris til poteter – som grillet eller i bakt form. Gå ikke glipp av friterte fiskekaker – pataniscas de bacalhau! Vil du teste en annen portugisisk fiskerett, kan du manne deg opp for den delikate muslingretten Amêijoas à Bulhão Pato.

En søt avslutning på dagen blir aller best med det portugisiske bakverket pastel de nata. Pastel de nata er en kake av butterdeig med eggekrem, som du kjøper fra hvilket hvilket som helst bakeri for en euro eller to. Ta en kopp kaffe på portugisisk vis – stående! Psst. en kopp svart kaffe heter abatanado på portugisisk.

Portugal er en stor vinprodusent, så pass på å prøve et glass lokalprodusert vin. I Lisboa finnes det mange vinbarer der du kan la smaksløkene teste portugisisk vin. En annen drikke du bør teste er Ginja, surkirsebærlikør som sitter godt etter middagen. Det finnes mange barer i Lisboa med fokus på akkurat Ginjan.

Kiosk i Lisboa Kiosk i Lisboa

Hyggelige matsteder og kaféer

I Lisboas mange parker og utkikksplasser finner du ofte en servering ved en liten kiosk/kafé (ofte rød) der du kan slå deg ned og ta noe å drikke. Her samles ofte lokalbefolkningen, noe som skaper en god stemning. To eksempel er parken Jardim da Estrela og Jardim do Torel.

Har du ikke lett for å velge restauranter? Gå til matmarkedet Time Out Market! Dette kritikerroste matmarkedet åpnet i 2014, etter en idé av kritikere og journalister fra avisen Time Out. Inne på markedet venter hele 24 restauranter og butikker som selger fersk frukt og flotte råvarer.  

Et annet hyggelig alternativ for deg som ønsker mange valgmuligheter når det kommer til mat er Miradouro de São Pedro de Alcântara, som egentlig er en utkikksplass. Visse helger settes det opp et lite matmarked her med søte små matboder.

Natteliv i Lisboa, tips på apollo.no Natteliv i Lisboa

Et fargerikt natteliv

Lisboa-beboerne er gode på på fest og fornøyelser. Et område som er helt spesielt og kjent for sitt natteliv er Bairro Alto. I de trange smugene kryr det av puber og nattklubber, og bydelen som er relativ rolig på dagtid fylles raskt med glade mennesker desto senere det blir.

Den yngre generasjonen trives best i Santos, et kunstner- og designdistrikt som kommer til live om natten med uteserveringer og heftige klubber. Santos, eller Santos-O-Velho som er det hele navnet, er en av Lisboas eldste bydeler, og ligger nesten vegg i vegg med Bairro Alto.

Et annet populært område i Lisboa er Cais do Sodré. Her finner du både mengder av restauranter, barer og kultur.

Fadospiller på fadorestaurant i Lisboa Fadospiller på fadorestaurant i Lisboa

Fadorestauranter

I løpet av et opphold i Lisboa er det nærmest for gitt å besøke minst en såkalt fadorestaurant. Fado er navnet på en type portugisisk folkemusikkstil. Ikke nok med at det er uhyre populært i Lisboa –  det er til og med en verdenskulturarv.

På fadorestauranter sys matopplevelsen med livemusikk, som oftest er helt kostnadsfrie (forutsatt at du spiser og drikker på restauranten). Fado betyder skjebne og handler om lengselen til det som aldri var eller ble noe av.

I Bairro Alto finner du fadorestaurantene på rekke og rad, men også i Madragoa og Alfama.


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

  • Opplev historiske severdigheter
  • Fantastisk matkultur
  • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

  • Restauranter i toppklasse
  • Rik historie, kultur for alle smaker
  • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

  • Unik arkitektur
  • Herlige tapasbarer
  • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona