Utsikt over Lisboa

Lisboas bydeler

– Christines beste tips

Lisboa er kanskje den kuleste byen i hele Europa, og sammenlignes ofte med andre spennende storbyer. Det er nemlig flere attraksjoner her som trekker assosiasjonene langt utover Europas landegrenser. De bratte bakkene, gule trikkene og en kopi av Golden Gate Bridge minner om bybildet vi har av San Fransisco, og den enorme Jesusstatuen trekker assosiasjonen til livlige Rio De Janeiro.

I tillegg kjører små tuk-tuker rundt i de trange gatene og gir byen et eksotisk preg. Umiddelbart får du følelsen av å være flere steder på en gang, men snart oppdager du at Lisboa er helt unikt. Her venter fliskledde fasader, antikke bygg, livlige takbarer, herlige parker, fadomusikk, portvin og sangria.

Forfatter Christine Hafnor.

I Lisboa kan du komme deg til de historisk severdighetene med Tram 28.

Lisboa rundt

Byen er bygget på syv høyder (som Roma). De syv høydene utgjør hver sin bydel, og hver bydel har sin unike personlighet. Finn den høyden som passer deg best, eller bo i sentrum som ligger i bunnen av bakkene. Du kan enkelt besøke alle høydene med tuk-tuk eller få hjelp opp bakken av de ikoniske trikkene.

Byens trikk «Tram 28» er en attraksjon i seg selv. I over 100 år har stabeisen klort seg opp de bratte bakkene og snirklet seg gjennom mosaikkledde smug og trange gater. Trikken tar deg på en historisk og kulturell rundreise mellom de forskjellige bydelene. Startpunktet er Martim Moniz-plassen, med utsikt over slottet São Jorge. Siden sklir du videre ned gjennom sjarmerende Alfama og til shoppingparadiset Baixa. Deretter bærer det videre opp til eksklusive Chiado, hvor du blant annet finner den fantastiske Michelin-restauranten Belcanto. Turen går så videre gjennom bohemske Bairo Alto, og til siste stopp – Estrala og den vakre Estrela-hagen.

Rossio-plassen er byens kjerne og selve hjerte av byen.

Baixa/Rossio – byens midtpunkt

Rossio-plassen er byens kjerne og selve hjerte av byen. Plassen er livlig og pulserende med mange trivelige kaféer og spisesteder. Shoppinggatene strekker seg hele veien ned til elvemunningen, og i området finner du kjente merkevarer som Nike-store og eksklusive Gucci og Prada. Se solnedgangen ved elvebredden eller fra en av de mange takterrassene i området. Takbaren Ostraria No Entretanto serverer østers og champagne, utsikten er fantastisk, og en DJ sørger for avslappende sommerstemning og rolig lounge-musikk.

Ta båten over til andre side og spis nydelig sjømat på restaurant Ponto Final – byens kanskje mest romantiske restaurant. Her sitter du på en pir under Vasco Da Gama-broen. Bølgene bruser rundt deg i solnedgangen, og sjølufta gjør matopplevelsen enda friskere – en helt unik stemning. Bestill bord i forveien, og gjerne ytterst på piren.

Vasco da Gama broen

Alfama – byens storsjarmør

Tips:
• Ta en drikkepause på et av de mange utsiktspunktene, kalt Miradouros.
• På kveldstid anbefales et besøk på Clube de Fado der du kan nyte en herlig Vino verde (grønn vin) til live fadomusikk – den portugisiske bluesen.
• Du finner mange forhandlere av Azuljo i området. Azuljo er Portugisiske mosaikkfliser i alle mulige farger og mønster, som smykker byens fasader.

Bairro Alto – byens rebel

Bairro Alto er Lisboas kultur- og bohemområde og er smekkfullt av de beste restauranter og fadobarer. Du finner tatoveringssjapper, designbutikker og små, krokete kaféer på rad og rekke – den ene mer trendy enn den andre. På dagtid er området rolig og bedagelig, men på kveldstid forvandles hele området til en stor gatefest. Trykk deg inn i en av de mange barene eller kjøp en caipirinha i plastglass fra en vinduskarm, såkalte «grab and go`s», før du danser videre ned en brosteinsgate og opp en annen.

Restaurant med utsikt over denne vakre byen

Lokalt bakverk og portugisisk vin

Den beste utsikten får du på Mirador Santa Catarina-plassen. Kjøp med en håndfull av det lokale bakverket Pasteis de nata, legg deg i gresset i studentmylderet og nyt atmosfæren og utsikten over den langstrakte Vasco Da Gama-broen.

Tips:
Den hyggeligste restaurantopplevelsen får du på Decadente. Et trendy hipster-hostell med en fantastisk restaurant og ølhage. Her serveres lokal mat og rene retter i et retroglamorøst lokale med drivved-vegger og enorme lysekroner. Portvinsinstituttet Solar do Vinho do Porto er også verdt et besøk. Her kan du både prøvesmake og handle lokalprodusert vin.


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

  • Opplev historiske severdigheter
  • Fantastisk matkultur
  • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

  • Restauranter i toppklasse
  • Rik historie, kultur for alle smaker
  • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

  • Unik arkitektur
  • Herlige tapasbarer
  • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona