Helse og vaksinasjoner

Medisiner/medisinsk utstyr

Har du med deg viktige medisiner som du trenger under reisen, er du selv ansvarlig for at dette pakkes i håndbagasjen. Medisiner i håndbagasjen må alltid være oppbevart i originalpakning. I følge Schengen-avtalen skal den som behandles med legemidler som klassifiseres som narkotika og reiser til et annet land innen Schengen, på oppfordring fremvise en erklæring på dette. For reiser til land utenfor Schengen anbefaler vi å ha med en skriftlig erklæring på reseptbelagte legemidler fra lege, på et passende språk. 

Skal du ha med deg medisinsk utstyr, rullestol o.l. på reisen, må dette godkjennes av flyselskapet. Det er viktig at du gir korrekt informasjon så snart reisen er bestilt. Mottar vi informasjon/søknad senere enn en uke før avreise, kan vi ikke garantere at dette går i orden. Les mer og fyll ut skjema her

De forente arabiske emirater har spesielt strenge regler for hvilke medisiner og medikamenter som kan tas med inn i Emiratene. Følg linken til United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention og sjekk hva som gjelder. 

Diabetes

Skal du ha med utstyr som insulinpumpe, insulinpenn og blodsukkerapparat om bord på flyet, må du ha med en legeerklæring på engelsk.

Gravide

Gravide fra uke 28 må fremvise legeerklæring om flytillatelse på engelsk ved innsjekking både på ut- og hjemreise. Fra 4 uker før forventet nedkomst tillates ikke flyvning. Manglende flytillatelse kan føre til at man blir avvist på flyvningen. Det kan være avvikende regler for ulike flyselskaper. Informasjon om graviditet og flyreiser finnes på de ulike flyselskapenes nettsider. Se også spesielle vilkår for gravide på cruise og elvecruise.

Vilkår for gravide på cruise»

Nyfødte

Det anbefales at et friskt nyfødt barn er minimum 7 dager før flyvning.

Funksjonshemmede

Har du en funksjonshemming, ber vi deg sette deg inn i de vilkår og anbefalinger som du finner her. På denne siden finner du også anbefaling til handikapvennlige hoteller. Ta gjerne kontakt med oss på chat, e-post ([email protected]) eller telefon 21 01 75 40 dersom du har spørsmål eller trenger hjelp.

Europeisk helsetrygdekort

Dersom du ved midlertidig opphold i et EØS-land får behov for øyeblikkelig hjelp, gir EØS-avtalen deg rett til å få dekket utgifter til medisinsk behandling fra den offentlige helsetjenesten i det landet du oppholder deg i etter samme regler som landets egne borgere. Kortet du må ha kalles "Europeisk helsetrygdekort", og kan bestilles på helsenorge.no. Vi minner om at du fortsatt bør ha reiseforsikring da denne også dekker privat helsetjeneste eller for eksempel hjemtransport ved sykdom.

helsenorge.no»

Vaksinasjoner

Før reisen tiltar er det ditt ansvar å ta kontakt med din lokale lege eller helsestasjon for å få informasjon om hvilke vaksiner du behøver. Apollo har ikke ansvar for å opplyse om sykdommer og smitte som permanent, eller fra tid til annen, kan forekomme på reisemålet. Vi kan heller ikke påta oss ansvar for råd om vaksinasjon før reisen. Reiser du med små barn til land utenfor Vest-Europa, bør du ta kontakt med en helsestasjon. Er du gravid, anbefaler vi at du kontakter lege før avreise. På reiseklinikkens nettsider  finner du informasjon om reisemedisin, vaksinering, samt generelle helseråd ved utenlandsreiser. Mer informasjon finner du også på Folkehelseinstituttets hjemmesider.

Reiseklinikken »
Folkehelseinstituttet »

Coronavirus

Se vår oppdatering om coronaviruset og situasjonen rundt her