Troodosfjellene

Kypros vakre natur

Lei bil eller bli med på en av våre utflukter og opplev Kypros vakre natur.

Bestill reise til Kypros >>

Se flere reisetips til Kypros

Middelalderbro ved Tris Elies, Troodosfjellene Middelalderbro ved Tris Elies, Troodosfjellene

Troodosfjellene

Troodos fjelltopper ligger nesten 2 000 meter over havet og her er naturen storslått og dramatisk med frodige daler. Det ligger mange små byer oppe i fjellene omgitt av bølgende landskap med vinstokker. Gjør et stopp ved Makarius grav, der den 8 meter høye statuen av biskopen skuer ut over fjelltoppene. Avlegg Kykkosklosteret, som er tilegnet jomfru Maria, verdt et besøk. Store deler av klosterkirken er bygd i gull og er et imponerende syn. Her er det et lokalt marked der det selges suvenirer, nøtter, nyplukket frukt og mye mer. 

Cirka 9 mil sørvest for Ayia Napa ligger Pano Platres, 1 128 meter over havet. Det er et perfekt utgangspunkt for utflukter i hele Troodosfjell-området. Dette er et populært område for fotturer og her er det mange spennende turstier. To kilometer herfra ligger de vakre Kaledoniafossene og deretter kommer du til byen Phini, berømt for keramikk laget av rød leire. Her er det også et fint folkloremuseum. 

Cape Greco Cape Greco

Cape Greco

Cape Greco ligger midt mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay, på øyas sørvestre odde. Naturen her er dramatisk med klipper, grotter og dype bukter med gnistrende blått vann. Cape Greco er et populært utfluktsmål for piknik både for turister og lokalbefolkningen ettersom området har fine sykkelveier og naturstier. Her ligger også Agios Anargiri, en kirke med fantastisk utsikt. Den enkleste måten å komme seg hit på er å leie bil og følge skiltene mot Cape Greco. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her