Kypros' vakre natur

På Kypros er det mye å se og oppdage. Lei bil eller bli med på en av Apollos utflukter og opplev Kypros vakre natur.

 

Cape Greco Cape Greco

Cape Greco

Cape Greco ligger midt mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay, på øyas sørvestre odde. Naturen her er dramatisk med klipper, grotter og dype bukter med gnistrende blått vann. Cape Greco er et populært utfluktsmål for piknik både for turister og lokalbefolkningen ettersom området har fine sykkelveier og naturstier. Her ligger også Agios Anargiri, en kirke med fantastisk utsikt. Den enkleste måten å komme seg hit på er å leie bil og følge skiltene mot Cape Greco. 

Troodosfjellene

Troodos fjelltopper ligger nesten 2 000 meter over havet og her er naturen storslått og dramatisk med frodige daler. Det ligger mange små byer oppe i fjellene omgitt av bølgende landskap med vinstokker. Gjør et stopp ved Makarius grav, der den 8 meter høye statuen av biskopen skuer ut over fjelltoppene. Avlegg Kykkosklosteret, som er tilegnet jomfru Maria, verdt et besøk. Store deler av klosterkirken er bygd i gull og er et imponerende syn. Her er det et lokalt marked der det selges suvenirer, nøtter, nyplukket frukt og mye mer. 

Middelalderbro ved Tris Elies, Troodosfjellene Middelalderbro ved Tris Elies, Troodosfjellene

Cirka 9 mil sørvest for Ayia Napa ligger Pano Platres, 1 128 meter over havet. Det er et perfekt utgangspunkt for utflukter i hele Troodosfjell-området. Dette er et populært område for fotturer og her er det mange spennende turstier. To kilometer herfra ligger de vakre Kaledoniafossene og deretter kommer du til byen Phini, berømt for keramikk laget av rød leire. Her er det også et fint folkloremuseum. 

Bli med på utflukten "Jeepsafari i Troodosfjellene” der vi tar oss opp i Troodosfjellene, dagen inneholder blant annet herlige vingårder, pinjeskoger og fjellandsbyer. Les mer og bestill utflukten "Jeepsafari i Troodosfjellene" her.

Tips & inspirasjon

Velg din Kyprosferie, bli inspirert av våre reisetips til Kypros og finn ditt favoritthotell på Kypros.  

Hotell for enhver smak på Kypros

  • Luksuriøse hotell med aldersgrense
  • Barnevennlige hotell med herlige basseng
  • Flotte hotell med All Inclusive
Se alle våre hotell på Kypros

Kypros

Tips til Kyprosferien

  • Fantastisk dykking, snorkling og golf
  • Spennende historie og kulturmiks
  • Herlige strender og vakker natur
Se alle reisetips til Kypros