Mat i Roma Italia

Restauranter i Roma

Et besøk i Roma er en skikkelig smaksopplevelse. Liker du pasta, brød og kjøttretter kan du prise deg lykkelig. I Roma finnes det restauranter i alle prisklasser – og vi har samlet noen av de beste her.

Bestill reise til Roma

Se flere reisetips til Roma

Restauranter i Roma Restauranter i Roma

Budsjettrestauranter i Roma

Pane e Salame

Rett rundt hjørnet fra Fontana di Trevi ligger restauranten Pane e Salame, som serverer verden beste smørbrød. Foruten lekre smørbrød med variert innhold har de også kjøttretter, som kommer inn på en rustikk trefjøl, og gir en ekte smak av Italia. Pane e Salame er veldig populær på grunn av sin gode mat og sine hyggelige priser, så regn med litt kø.

Adresse: Via di Santa Maria in Via 19

Sfiziarte, the Art of Food

Kanskje har du brukt tid i Vatikanet og begynner å kjenne på sulten? Da kan vi absolutt anbefale Sfiziarte. Sfiziarte har alt fra pizza til salater og dagens rett. Denne restauranten ser kanskje ikke så lekker ut, men maten er genuint italiensk og god i sin enkelhet.

Adresse: Via Leone IV, 101

Fuorinorma

På Fuorinorma serveres det småretter i mengder. Nyt fersk charkoteri og lokalprodusert ost. Restauranten er ganske liten og har spartansk innredning, men det er akkurat det som forsterker det virkelige Italia.

Adresse: Via Dei Serpenti 178

Bread In

Som navnet tilsier, så fokuserer Bread In på solide smørbrød. For noen euro kan du spise en saftig sandwich til lunsj, med ingredienser som biff, pesto, tomat, mozzarella eller porchetta.

Adresse: Piazza di Tor Sanguigna, 9

Pizza i Roma Pizza i Roma

Mellomklasserestauranter i Roma

Pasta Chef S.Angelo

På Roma-restauranten Pasta Chef S.Angelo er det en sak og bare det som gjelder: pastabonanza. For et par euro spiser du fenomenal italiensk pasta. Innredningen er sparsom og de har ingen bordservering. Hit går du for å spise en fantastisk pasta og ikke mer enn det, og det er allikevel et strålende måltid.

Adresse: Via Dei Funari 21

I sapori di Matteo e Francesco

På I sapori di Matteo e Francesco kan du regne med å være omringet av italienere. Denne lille perlen har klassiske, italienske smaker, og et personale som både er åpen og trivelig. Test pastaen, kalvkjøttbollene og kjøttet – du kommer absolutt ikke til å angre deg.

Adresse: Via Gianfilippo Usellini 303

RIONE XIV

RIONE XIV er en familiedrevet restaurant hvor far og sønn sammen gir kunden en sann italiensk matopplevelse. RIONE XIV, som åpnet i 2017, har allerede klatret fort og høyt på TripAdvisors toppliste over restauranter i Roma, blant 10 000-talls andre restauranter. På menyen venter tidløse og velkjente matretter.

Adresse: Borgo Pio 21

Il Tamburello di Pulcinella

Il Tamburello di Pulcinella er en flott juvel blant restaurantene i Roma. Restauranten drives av en mamma og hennes sønn og har mange lokalbeboere som stamgjester. Il Tamburello di Pulcinella ligger en stykke utenfor Roma, men du reiser enkelt hit med lokaltrafikken. Det er verdt å bestille på forhånd.

Adresse: Via Pasquale Fiore 23

Eksklusive restauranter i Roma

Ad Hoc

Sentralt i Roma, på Via di Ripetta ligger Ad Hoc. Her kan du vente deg en solid vinkjeller og et kunnskapsrikt personale for den som setter pris på slikt. En stor andel av rettene på menyen på Ad Hoc består av retter med trøffel. Restauranten får levert fersk fisk hver dag. De har også en tasting-meny, om det skulle være vanskelig å velge fra menyens fristelser.

Adresse: Via di Ripetta 43

Ristorante Crispi 19

Ristorante Crispi 19 er en høyt elsket restaurant sentralt i Roma, kun 500 meter fra Spansketrappen. Her hersker en romantisk stemning, mye fisk og skaldyr og et vennlig personale. Stedet ligger litt gjemt unna, men vel inne oppdager du snart at atmosfæren er hjemmekoselig og trivelig.

Adresse: Via Francesco Crispi 19 RM

La Pergola

Ser du etter en virkelig fine dining i Roma kan La Pergola være et godt forslag. Restauranten ligger i det 5-stjerners hotellet Rome Cavalieri. La Pergola har tre Michelin-stjerner (2019), en vinkjeller med over 60 000 flasker og en moderne meny. I tillegg har du en fantastisk utsikt utover byen fra restauranten, som om ikke det var mer enn nok med maten og drikken…

Adress: Via Alberto Cadlolo 101

Ristorante Seiperdue Crudo Gourmet

Ristorante Seiperdue Crudo er ikke hvilken som helst luksusrestaurant – det er faktisk en av få raw food-orienterte og glutenfrie restaurantene i Roma. Det er en matopplevelse av rang, der du kan ta for gitt at du blir positivt overrasket! Innredningen er hyggelig, varm og romantisk.

Adresse: Via Bonifacio VIII 14

Se våre anbefalte Michelin-restauranter i Roma


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her