
Smaken av Roma
Roma – den evige by, hvor hvert gatehjørne byr på en ny smaksopplevelse! En verden av kulinariske herligheter venter på deg her som vil få smaksløkene til å danse av glede. Fra klassiske pastaretter som Carbonara og Amatriciana til sprøstekte artisjokker og saftige kalveretter, Roma er et matparadis du ikke vil gå glipp av.
Et italiensk måltid er ikke bare mat, det er en sosial og hyggelig opplevelse med fokus på kvalitet og smak. Et tradisjonelt italiensk måltid er godt strukturert og inkluderer flere retter.
Aperitivo - en liten drink før måltidet. Kanskje en Aperol Spritz kan friste deg?
Antipasto– små forretter med skinke, ost eller kanskje en bruschetta, som skal vekke smaksløkene.
Primo piatto - den første hovedretten. Vanligvis en mindre tallerken pasta, risotto eller gnocchi.
Secondo piatto- den andre hovedretten. Vanligvis kjøtt, fisk eller kylling. Dette er ledsaget av contorni, tilbehør, som insalata (salat) eller patate al forno (ovnsbakte poteter).
Dolce - stjernen i showet, desserten! Kjente italienske desserter er tiramisu, cannoli og selvfølgelig gelato.
Digestivo - for eksempel en limoncello eller en grappa som hjelper fordøyelsen.

Maten du ikke kan gå glipp av i Roma
Vel fremme i Roma er det et must å prøve en klassisk pastarett, gjerne på en enkel trattoria. Høres det kjedelig ut? Vent til du får prøve en Pasta Carbonara laget i Roma. En annen kjent pastarett i Roma er Pasta Arrabbiata, som i utgangspunktet er en varm tomatsaus. Tilsett litt pancetta i pastaen og du har en Bucatini Amatriciana.
Kaffe à la Roma
En annen ting som gjøres annerledes i Roma enn i Norge er kaffedrikking. Du tar kaffe stående i baren og ikke i et to-go krus eller ved et bord over en kaffebar. Det skal gå fort!

Nyt den fantastiske italienske maten
Iskrem
Å nyte gelato er en del av den italienske kulturen og livsstilen. Romerne elsker gelatoen deres og har gjort det til et ritual å ta en spasertur og stoppe ved en lokal gelateria for å nyte denne deiligheten. I Roma finner du en rekke gelateriaer som tilbyr et bredt utvalg av smaker – fra klassikere som vanilje, sjokolade og pistasj til mer lokale og kreative varianter.
Vin på en fraschetta
Ønsker du å få en genuin følelse av hvordan italienerne lever livene sine i Roma, kan du drikke vin på en «fraschetta». En fraschetta er en type uformelt spisested som tilbyr en autentisk smak av romersk mat i en livlig og sosial atmosfære. Her kan du nyte lokalprodusert vin og drikke. Viner fra Lazio-regionen, som Cesanese og Frascati, er vanlige. Mange fraschette tilbyr enkel, men velsmakende bordvin, ofte servert i en karaffel.

Tips & inspirasjon
Les mer om Italia, finn dit favoritt reisemål eller abonner på vårt nyhetsbrev.