utflukter fra milano

Utflukter fra Milano

Med sin sentrale beliggenhet i Italia er Milano et perfekt reisemål for deg som vil oppleve en storby, men også ønsker å ha muligheter til å dra på utflukter.

Togforbindelsene i Italia blir bare bedre og bedre for hvert år som går, og i dag kan du reise med hurtigtog såvel som regionstog til nærliggende severdigheter som Gardasjøen, Comosjøen og Venezia. Du reiser fra en av Milanos tre større togstasjoner: Milano Centrale, Porta Garibaldi eller Milano N. Cadorna.

Milano til Gardasjøen

Gardasjøen er ikke bare Italias største innsjø - men også ett av landets vakreste reisemål. Kjenn roen ved vannet og oppdag små pittoreske småbyer. Kontrasten fra storbypulsen i Milano er slående. Ved Gardasjøen venter storslått natur med med bratte klipper, glitrende hav og frodige olivenlunder.

Avstanden mellom Milano og Gardasjøen er omtrent 14 mil. Du kan leie en bil og bilturen tar nesten to timer. Et annet alternativ er å ta toget, som tar litt mer enn en time. Med andre ord er det en enkel utflukt å ta over dagen, eller med en overnatting ved Gardasjøen. Her kan du kjøpe togbilletter og se tidtabeller for tog i Italia

Milano til Comosjøen

En av de beste utfluktene fra Milano er ut til Comosjøen. Det går raskt å ta seg hit, så dette gjør du lett på en og samme dag. Como by er en kystby med nærhet til både magisk sjø og høye fjell.

Regionstoget fra Milano til Comosjøen, stasjonen Como San Giovanni, tar bare en time, med hurtigtog kun 30 minutter. Leier du bil kommer du til deg Comosjøen på omtrent 40 minutter. Se tidtabeller her

Milano til Venezia

Direktetog til Venezia tar litt mer enn to timer, så hvorfor ikke reise til Venezia og oppleve et døgn der? Venezia behøver neppe en større presentasjon, men en utflukt dit skaper en herlig kontrast mot det motemessige Milano.

utflukter fra milano