piazza del duomo

Piazza del Duomo i Milano

Piazza del Duomo må du få med deg under en langhelg i Milano. Det er byens viktigste torg og er både geografisk og besøksmessig Milanos midtpunkt.

Piazza del Duomo er et firkantet torg og har et totalt areal på 17 000 kvadratmeter. Det er på dette torget mange av de mest kjente severdighetene ligger, som blant annet Milanos katedral, Duomo, Galleria Vittorio Emanuele II og det kongelige slottet. Torget ble påbegynt allerede på 1400-tallet og har siden midt på1900-tallet sett mer eller mindre ut som det gjør i dag. Langs torget finnes det uteserveringer og restauranter, og det er nettopp her du kan regne med å se de lokale hilse på hverandre da det er en naturlig møteplass. 

Severdigheter på Piazza del Duomo

Foruten den mest åpenbare severdigheten på torget – Duomo-katedralen – finnes det et flertall andre severdigheter å legge merke til når du står på torget. Midt på torget står det en stor statue av Italias første konge, Vittorio Emanuele II. Milanos kongelige slott, Palazzo Reale di Milan, ligger også på torget. Slottet benyttes i dag som et kultursenter og utstillingsrom, selv om det en gang i tiden var slottet en arbeidsplass for den italienske regjeringen. I dag er slottet på 7 000 kvadratmeter med mer enn 1 500 kunstverk som vises for allmennheten.

Bestill reise til Milano >>

Se flere reisetips til Milano


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.