Fakta – Nusa Dua

Språk:

Bahasa Indonesia.

Valuta:

Indonesiske Rupier (IDR).

Elektrisitet:

220V/230V 50Hz. Adapter Kreves

Mat og drikke:

En treretters restaurantmiddag koster ca. 90 kroner pr. person, lokalt øl ca. 15 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til Nusa Dua tar det ca. 25 minutter.

Strender:

Nusa Dua har en herlig sandstrand med mindre bølger. Flo, fjære og vind kan røre opp sandbunnen og gjør vannet vannet grumsete.

Uteliv:

Nattelivet i Nusa Dua er relativt rolig.

Offentlig kommunikasjon:

Lokalbusser trafikkerer Bali, dog uten tidtabell. Bredt tilbud av taxier, som er et rimelig fremkomstmiddel.

Aktiviteter:

Dykking, snorkling, surfing og seiling. Golf er også en populær aktivitet på Bali, som har tre 18-hulls og en 9-hulls golfbane. Flere hoteller har tennis- og squashbaner.

Nyttig informasjon:

Balinesisk nyttår, Nyepi, feires mellom den 7. – 8. mars 2019. Nyepi, som også kallas Balinese Day of Silence, er en helligdag og hinduistisk høytid som feires over hele øya. Når det er Nyepi egner balineserne seg til meditasjon og selvrefleksjon. Kvelden innen Nyepi er det parader og seremonier på øya. Det er ikke tillat å bade i havet under feiringen av balinesisk nyttår, og man bør heller ikke forlate hotellområdet. Internett kan ligge nede i visse områder, likeså lokal-TV og radio. På 4- og 5-stjerners hotell holder restauranter og barer vanligvis åpent som vanlig, mens det på 3-stjerners hotell kan være reduserte åpningstider. Feiringen starter kl. 6.00 torsdag morgen og slutter kl. 6.00 morgenen etter.

Rundt begynner 6. mai 2019 den muslimske fastemåneden ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. I 2020 vil ramadan begynne omtrent 24. april.