Fakta – Nusa Dua

Språk:

Bahasa Indonesia.

Valuta:

Indonesiske Rupier (IDR).

Elektrisitet:

220V/230V 50Hz. Adapter Kreves

Strender:

Nusa Dua har en herlig sandstrand med mindre bølger. Flo, fjære og vind kan røre opp sandbunnen og gjør vannet vannet grumsete.

Uteliv:

Utelivet i Nusa Dua er relativt rolig.

Offentlig kommunikasjon:

Lokalbusser trafikkerer Bali, dog uten tidtabell. Bredt tilbud av taxier, som er et rimelig fremkomstmiddel.

Aktiviteter:

Dykking, snorkling, surfing og seiling. Golf er også en populær aktivitet på Bali, som har tre 18-hulls og en 9-hulls golfbane. Flere hoteller har tennis- og squashbaner.

Nyttig informasjon:

Balinesisk nyttår, Nyepi, feires fra 3. mars 2022. Nyepi, som også kallas Balinese Day of Silence, er en helligdag og hinduistisk høytid som feires over hele øya. Når det er Nyepi egner balineserne seg til meditasjon og selvrefleksjon. Kvelden innen Nyepi er det parader og seremonier på øya. Det er ikke tillat å bade i havet under feiringen av balinesisk nyttår, og man bør heller ikke forlate hotellområdet. Internett kan ligge nede i visse områder, likeså lokal-TV og radio. På 4- og 5-stjerners hotell holder restauranter og barer vanligvis åpent som vanlig, mens det på 3-stjerners hotell kan være reduserte åpningstider. Feiringen starter kl. 6.00 om morgen og slutter kl. 6.00 morgenen dagen etter.

På Bali avholder de også den en muslimske fastemåneden Ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Sjekk om denne vil pågå mens du er på Bali.