Fakta – Goa

Pass og visum:

Norske statsborgere må ha visum for å reise til India. Les om pass og visum til India.

Strender:

En 10 kilometer lang finkornet sandstrand løper langs nordre Goa. Her er det beach shaks langs stranda og flere vannaktiviteter. Om man fortsetter nordover finner man roligere strender med færre turister. Høye bølger og understrømmer forekommer på noen steder – spesielt i regntiden juni til september. Her kan du lese om Goas 5 fineste strender.

Uteliv:

I Nord-Goa finnes det en rekke restauranter og barer og det er fremdeles forholdsvis rimelig å spise ute. Områdene rundt Bagastranda og Vagatorstranda har nattklubber og mer liv om kveldene, de andre områdene er roligere.

Offentlig kommunikasjon:

Lei bil med sjåfør da det ikke anbefales å kjøre på egen hånd. Mange drosjer og rickshaws. Jernbanenettet er godt utbygd. Gode bussforbindelser til de nærliggende delstatene.

Aktiviteter:

Windsurfing, paragliding og jet ski kan du finne langs strendene. Ellers er det et begrenset tilbud av sportsaktiviteter på strendene.

Nyttig informasjon:
  • Ved store helger som nyttår, jul og Diwali er det mange indere som reiser til Norra Goa. I disse periodene er det mye folk og trafikken kan oppfattes som forstyrrende. Det kan også være vanskeligere å ta ut penger fra minibankene under høytider.
  • Hotellstandarden i India er gjennomgående lavere enn i Vesten. Ekstrasenger kan være i form av en madrass på gulvet, som ikke vil være like komfortabel som en ordinær seng. Frokostbufféen består ofte av indisk mat, som er mer mettende enn det skandinaver forbinder med frokost. I stedet for brød, smør, pålegg og yoghurt serveres det for eksempel ofte varme gryteretter.
  • Elektrisitet, vannforsyning og transport, ta med lommelykt; kveldene er mørke og gatebelysningen begrenset. Strømbrudd forekommer fra tid til annen, og vannforsyningen kan være ustabil. Trafikkforsinkelser er også vanlig.
  • Røyking. Det er forbudt å røyke på mange offentlige steder som for eksempel restauranter og markedsplasser. På hotell med mer enn 30 rom og restauranter med plass til mer enn 30 gjester, er røyking tillatt på spesielt anviste steder.