Fakta – Goa

Pass og visum:

Norske statsborgere må ha visum til India. Les mer her.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til våre hotell i Candolim, Calangute, Baga og Arpora tar det mellom 1 og 1,5 timer. Til Vagaror tar det mellom 2 og 2,5 timer.

Strender:

Goa er kjent for sine kilometerlange og brede sandstrender omgitt av palmer. Store bølger og undervannsstrømmer forekommer enkelte steder.

Uteliv:

I Nord-Goa finnes det en rekke restauranter og barer og det er rimelig å spise ute. Områdene rundt Bagastranden og Vagatorstranden har nattklubber og mer liv om kveldene, de andre områdene er roligere.

Offentlig kommunikasjon:

Lei bil med sjåfør da det ikke anbefales å kjøre på egen hånd. Mange drosjer og rickshaws. Jernbanenettet er godt utbygd. Gode bussforbindelser til de nærliggende delstatene.

Aktiviteter:

Windsurfing, paragliding og jet ski kan du finne langs strendene. Ellers er det et begrenset tilbud av sportsaktiviteter på strendene.

Nyttig informasjon:

Om hotellene

Hotellstandarden i India er gjennomgående lavere enn i Vesten. Ekstrasenger kan være i form av en madrass på gulvet, som ikke vil være like komfortabel som en ordinær seng. Frokostbufféen består ofte av indisk mat, som er mer mettende enn det skandinaver forbinder med frokost. I stedet for brød, smør, pålegg og yoghurt serveres det for eksempel ofte varme gryteretter.

Elektrisitet, vannforsyning og transport

Ta med lommelykt; kveldene er mørke og gatebelysningen begrenset. Strømbrudd forekommer fra tid til annen, og vannforsyningen kan være ustabil. Trafikkforsinkelser er også vanlig.

Røyking

Det er forbudt å røyke på mange offentlige steder som for eksempel restauranter og markedsplasser. På hoteller med mer enn 30 rom og restauranter med plass til mer enn 30 gjester, er røyking tillatt på spesielt anviste steder.

Støy

Religiøse festivaler kan i blant være høylytte og medføre noe støy.

Reisende med bare fly

Innkvartering 1. natt er inkludert i prisen. Vær oppmerksom på at det er utsjekking før kl. 12.00 samme døgn, uansett ankomsttid.