Santorinis beste strender

– våre 7 beste tips!

Vil du oppleve noe nytt som skiller seg fra de typiske greske strendene er Santorini det rette stedet for deg. Her venter sorte og røde strender med vulkangrus med bratte, dramatiske klipper – nyt av sol og bad i dramatiske og spektakulære omgivelser!

Red Beach Santorini Heftige Red Beach på Santorini.

Red Beach

Over Red Beach har du en helt spesiell utsikt med stranda som ligger isolert på øyas sørvestre kyst. Du kan ikke kjøre bil hele veien men må parkere et stykke unna og så gå resten av veien for å se den vakre røde steinstranda. Dette er et meget vakkert syn. På vei ut fra Akrotiri er det skiltet mot Red Beach.

Kamari Beach

Den sorte og steinete lavastranda i Kamari er kantet med uteserveringer og restauranter. Når du bestiller noe å spise eller drikke får du benytte en solseng uten avgift. Med badesko er det lett å komme seg opp og ned av vannet, som er klarblått og står i vakker kontrast til den sorte strand.

Monolithos Beach

Monolithos er en langgrunn sandstrand som ligger litt nord for Kamari på Santorini. Her er det stille og  rolig og området er familievennlig. På tavernaene ved stranda kan du ta en god og prisgunstig lunsj. Ta også en titt på den lille havna og de små fiskerbåtene et lite stykke derfra.

White Beach

Fra Red Beach kan du kjøre båt til den mindre White Beach. Hit kommer man bare med båt og den vita klippeveggen er fantastiske vakker å se fra havet. Fjellet er av pimpstein og i et visst lys skimrer det vakkert i grønt. White Beach passer for deg som vil snorkle og vi anbefaler at du tar med deg kameraet for å forevige denne vakre naturen.

Vlychada Beach Stille og rolige Vlychada Beach.

Koloumbos Beach

Koloumbos stranda ligger avskilt på Santorinis nordøstre side og er perfekt for deg som vil ha en strand nesten helt for deg selv. Hit kommer du bare til fots og det er verken solsenger eller kiosker her. Ta med en herlig piknik og nyt stillheten og roen.

Vlychada Beach

Vlychada Beach ligger et lite stykke sør for Perissa/Perivolos på Santorini. Stranda er virkelig fredelig og her er det lett å tilbringe mange deilige timer. Ved siden av stranda er det en liten havn, dit fiskerne kommer inn med sin daglige fangst.

Perissa Beach

Perissa Black Sand Beach, som henger sammen med Perivolos Beach, ligger i byen med samme navn. Strendene her blir ofte beskrevet som de beste på hele øya. Her er det mange strandbarer og restauranter. Langs stranda er det mengder av solsenger og parasoller, som du enten leier eller får låne mot at du handler noe på tavernaen. Sanden er myk og bunnen er desto hardere. Du trenger riktignok ikke badesko på grunn av steiner, men stranda blir varm så sørg for å ta med flip flopene! Nesten alle våre hotell i Perissa & Perivolos ligger et par meter fra stranda - enkelt og behagelig!


Tips & Inspirasjon

Se alle våre hotell på Santorini, les våre beste tips eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Reisetips til Santorini

Her har vi samlet våre beste tips til deg som lurer på om Santorini blir ditt neste reisemål. 

Se alle reisetips til Santorini

Våre hotell på Santorini

På magiske Santorini kan vi friste med et bredt utvalg av hotell. Her kan du velge mellom alt fra elegante voksenhotell med spa til familieeide hotell som ligger i gangavstand til heftige lavastrender. 

Se alle våre hotell på Santorini

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.