Strender på Santorini

Topp 5 strender på Santorini

Vil du oppleve noe nytt som skiller seg fra de typiske greske strendene er Santorini det rette stedet for deg. Her venter sorte og røde strender med vulkangrus med bratte, dramatiske klipper – et spektakulært syn! 

Red Beach Santorini

1. Red Beach

Over Red Beach har du en helt spesiell utsikt med stranden som ligger isolert på øyas sørvestre kyst. Du kan ikke kjøre bil hele veien men må parkere et stykke unna og så gå resten av veien for å se den vakre røde steinstranden. Dette er et meget vakkert syn. På vei ut fra Akrotiri er det skiltet mot Red Beach.

2. Monolithos Beach

Monolithos er en langgrunn sandstrand som ligger litt nord for Kamari på Santorini. Her er det stille og  rolig og området er familievennlig. På tavernaene ved stranden kan du ta en god og prisgunstig lunsj. Ta også en titt på den lille havna og de små fiskerbåtene et lite stykke derfra.

3. White Beach

Fra Red Beach kan du kjøre båt til den mindre stranden White Beach. Hit kommer man bare med båt og den vita klippeveggen er fantastiske vakker å se fra havet. Fjellet er av pimpstein og i et visst lys skimrer det vakkert i grønt. White Beach passer for deg som vil snorkle og vi anbefaler at du tar med deg kameraet for å forevige denne vakre naturen.

4. Koloumbos Beach

Koloumbos stranden ligger avskilt på Santorinis nordøstre side og er perfekt for deg som vil ha en strand nesten helt for deg selv. Hit kommer du bare til fots og det er verken solsenger eller kiosker her. Ta med en herlig piknik og nyt stillheten og roen.

5. Vlychada Beach

Vlychada Beach ligger et lite stykke sør for Perissa/Perivolos på Santorini. Stranden er virkelig fredelig og her er det lett å tilbringe mange deilige timer. Ved siden av stranden er det en liten havn, dit fiskerne kommer inn med sin daglige fangst.