Santorinis sjarmerende landsbyer

Koselige små gater og tradisjonelle hvitkalkede hus med blåmalte dører, tak og vinduer – på Santorini er det mange sjarmerende steder og byer som klamrer seg til klippene og gir en fantastisk utsikt.

Fira, Santorini Fira, Santorini

Hovedstaden Fira

Fira er Santorinis hovedstad og her bor det cirka 2 000 mennesker. Byen er bygd på klippen nede i kalderaen og her er det både shopping, fine kaféer, vakker utsikt og pittoreske gater. Det finnes også flere gullsmeder, skobutikker og spennende små butikker. Det er en god idé å gå ned til den gamle havna, enten via en liten sti eller med taubanen, for å nyte av en god lunsj med havutsikt.

Emborio

I den lille byen Emborio beveger du deg på trange, små gater med tradisjonelle hus og kirker. Ved inngangen til byen ligger en liten kafé som serverer gode smoothies og gresk kaffe.

Megalochori

Megalochori ønsker deg velkommen med sine smale gater og vakre blå dører. Innen du kommer frem til torget passerer du kirken, der tårnet er bygd oppe på byporten. Det idylliske lille torget er hyggelig og byen er full av rosa bougainvillea. Her er det flere koselige restauranter og kaféer. Besøk gjerne den lille vingården ved torget. Her kan du lære deg mer om hvordan man fremstiller vin og det er selvsagt mulig å smake på resultatet. 

Ammoudia

Ammoudia ligger nord for Oia og hit kommer man lettest med bil. Innta en deilig lunsj på en av restaurantene eller hvorfor ikke ta turen hit og nyte av den vakre solnedgangen. Byen ble bygd rundt havna og det er et imponerende syn med de elegante husene som klatrer opp langs klippene.

Pyrgos på Santorini Pyrgos på Santorini

Imerovigli og Skarosklippen

Imerovigli ligger mellom Oia og Fira og er en av de typiske hvite småbyene som klatrer på klippene mot calderaen. Mange av postkortene som man kjøper i Hellas er herfra. Fra Imerovigli kan du komme ut på Skarosklippen der det en gang lå en borg som ble benyttet til å overvåke øyas kyststripe. I dag er det bare en ruin, men turen ut på klippen gir både mosjon og en fantastisk opplevelse. Glem ikke å ta med kameraet!

Pyrgos

Pyrgos var tidligere Santorinis hovedstad og byen ligger rundt en fjelltopp med en borg høyst oppe, som ble bygd for å forsvare byen mot pirater. Byens gater er som en labyrint – helt enkelt en måte å lure piratene på slik at de ikke skulle finne veien opp til borgen. Rundt omkring Pyrgos ligger fremdeles ruinene etter husene som ble ødelagt i jordskjelvet. Byen er veldig sjarmerende med svingete trapper, smale gater og store vakre kirker, og på torget er det både restauranter og kaféer.

Sjarmerende Akrotiri

Akrotiri ligger på øyas sørvestre side og er bygd i gammel tradisjonell stil med sjarmerende hvitkalkede hus og smale gater, og har det umiskjennelige innslaget av eldre men som løser verdensproblemene over en kopp gresk kaffe. Det er mange kaféer og tavernaer i byen, spesielt rundt torget. Ikke langt fra Akrotiri ligger den unike Red Beach og Faros fyrtårn.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre hotell på Santorini, les våre beste tips eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Reisetips til Santorini

Her har vi samlet våre beste tips til deg som lurer på om Santorini blir ditt neste reisemål. 

Se alle reisetips til Santorini

Våre hotell på Santorini

På magiske Santorini kan vi friste med et bredt utvalg av hotell. Her kan du velge mellom alt fra elegante voksenhotell med spa til familieeide hotell som ligger i gangavstand til heftige lavastrender. 

Se alle våre hotell på Santorini

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.