Calderaen på Santorini

Hvorfor Santorini?

En ferie på Santorini er et minne for livet. Mange reiser på bryllupsreise til Santorini, for å feire noe spesielt eller bare for å ha en skikkelig romantisk ferie. For noen blir reisen til Santorini en "en gang i livet"-opplevelse, andre vender tilbake år etter år. Hvorfor reiser så mange til Santorini? Her har vi svart på noen av de vanligste spørsmålene som er det sant at Santorini er dyrt, hvordan er stemningen der eller hvor på Santorini man bør dra.

Derfor skal du reise til Santorini

Santorini lokker med vakre utsikter, herlige bad fra lavastrender og trange små labyrintsmug. Øygruppa Santorini ble til etter et vulkanutbrudd og byr i dag på en unik naturopplevelse i det greske øyriket. Det er mange myteomspunne historier om Santorini. Det sies blant annet at byen Atlantis ha sunket i havet her. Om det er sant eller ikke vil vi nok aldri få vite, men sant skal sies - det hviler en viss mystisk og eventyrlig stemning over hele øya.

På Santorini er det lett å koble av. De fleste av våre hotell ligger i kort avstand til stranda eller har basseng. På Santorini er hver feriedag en ny mulighet til å oppleve noe nytt, men det går lik bra å bare late seg ved bassenget. Når du blir lei av sol og bad venter koselige sentrum med små butikker, barer og restauranter. Hvorfor ikke hoppe på bussen eller ta en taxi til Oia, Fira eller den tidligere hovedstaden Pyrgos?

Som om det ikke det var nok venter utflukter som vinsmaking eller båtturer i solnedgang – det er bare å velge og vrake. Fra flyplassen tar det fra 30-40 minutter til våre hotell, enkelt og greit!

Bougainvillea på Santorini Bougainvillea på Santorini

Hvordan er Santorini?

På Santorini er stemningen eksklusiv men hyggelig. Nærheten til havet føler du overalt og det skaper et vakkert bakteppe som er vanskelig å fange på bilde – det må helt enkelt oppleves. Den rosa blomsten bougainvillea klatrer langs hvitkalkede hus fasader og står i nydelig kontrast til vulkanlandskapet på øya. Langs strandpromenaden i feriebyene går selgere med fersk frukt, og på skyggefulle uteserveringer sitter eldre grekere og prater over en kopp kaffe. I luksuriøse Oia og Fira ligger dyre butikker på rekke og rad, og det er en ren fornøyelse å bare titte i utstillingsvinduene. 

Det herlige greske kjøkkenet opplever overalt på Santorini. Langs Calderaen ligger restauranter som ser ut til å heng i løse lufta, og i solnedgangen er utsikten så vakker at det nesten gjør vondt. I bakgatene ligger klassiske tavernaer med trubadurer og gresk dans. Her og der ligger små gyros-kiosker, og du blir raskt begeistret for de generøse mengdene med digg tzatziki. 

Er det dyrt på Santorini?

At det er dyrt på Santorini er en vanlig oppfatning. Riktig nok finnes det noen virkelig luksuriøse hotell og dyre restauranter på øya, og prisnivået er absolutt noe høyere enn på visse andre greske øyer. I de kjente feriebyene Fira og Oia er prisene generelt litt høyere enn på resten av øya.

Når det er sagt finnes det også budsjettvennligere alternativ for både mat og hotell. Den som vil spise billigere middager på Santorini kan for eksempel besøke de lokale tavernaene i stedet for de kjente restaurantene i Oia eller Fira. Et annet prisgunstig alternativ er å bo på ett av våre hotell med leiligheter. Da har du tilgang til et enklere kjøkken og kan lage lettere matretter selv.


Hvor på Santorini skal du reise?

De mest populære stedene på Santorini er Fira og Oia. Blant Apollos steder på Santorini finner du alt fra rolige feriebyer til den mektige Calderaen i nærheten av Fira og Oia. Hvor du velger å bo avhenger av hvilket budsjett du har, om du lengter etter fart og moro eller en ferie i fred og ro. Bli kjent med vårt Santorini under.

 


 

Kamari & Agia Paraskevi

 • Hyggelig ferieby
 • Lang sort, lavastrand
 • Stort utvalg av restauranter og barer
Les mer om Kamari & Agia Paraskevi

Caldera

 • Mektig utsikt
 • Koselige byer nært Fira
 • Luksushotell med makeløs utsikt
Les mer om Caldera

Perivolos & Perissa

 • Festlige barer og restauranter
 • Nærhet til det meste
 • Kjent strand med morsomme vannsporter
Les mer om Perivolos & Perissa

Vlychada

 • Pittoresk og stille fiskeby
 • Dramatisk landskap med høye klippevegger
 • Perfekt for fred og ro
Les mer om Vlychada

Tips & Inspirasjon

Se alle våre hotell på Santorini, les våre beste tips eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Reisetips til Santorini

Her har vi samlet våre beste tips til deg som lurer på om Santorini blir ditt neste reisemål. 

Se alle reisetips til Santorini

Våre hotell på Santorini

På magiske Santorini kan vi friste med et bredt utvalg av hotell. Her kan du velge mellom alt fra elegante voksenhotell med spa til familieeide hotell som ligger i gangavstand til heftige lavastrender. 

Se alle våre hotell på Santorini

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.