Oppdag Samos

Med frodige landskap, krystallklart vann, koselige små byer og en rik historie så blir det mye å finne på på Samos. Det lureste er å å leie en bil slik at du kan oppleve øya i eget tempo og se deg omkring. Besøk små bukter med krystallklart vann, gå på utendørskino i en fjellandsby eller grav deg ned i Samos historie. Her kan du lese mer om hva som finnes på Samos!

Bestill reise til Samos >>

Les flere reisetips til Samos

Kokkari på Samos Kokkari på Samos

Samos rundt med bil

Har du leid en bil og vil oppleve den østlige delen av Samos skal du kjøre til strendene Posedonio, Klima og Kerveli. Ta bilder av den fine bukten i Posedonio med alle seilbåtene og Tyrkias kystlinje i bakgrunnen, spis lunsj ved vannkanten i Klima og ta et frisk bad i det krystallklare vannet i Kerveli. Perfekt både som halv- og heldagsutflukt!

Utendørskino i Mytilini

I den koselige fjellandsbyen Mytilini mellom Samos by og Pythagorion ligger en utendørskino, som fra midten av juni til august viser de siste kinofilmene. Filmene vises på originalspråk tekstet på gresk. Her kan du kjøpe pizza eller souvlaki og koble av til en god film. Hver kveld klokken 21.00 får filmduken liv!

Det arkeologiske muséet

Det arkeologiske muséet er egentlig to opplevelser i en. I den ene delen av muséet kan du se på godt oppbevarte etterlevninger fra den antikke byen Ireon og Heratemplet. Her er det keramikk, mynter, bronseminiatyrer og verktøy. I den andre delen av muséet oppbevares statuer som er over 2 000 år, blant annet en vakker marmorstatue av gudinnen Hera og muséets høydepunkt: den antikke skulpturen Kouros dedisert til guden Apollon. Muséet ligger rett opp fra den lille havnen i Samos by.

Eupalinos tunnel

Utenfor Pythagorion ligger Eupalinos tunnel, som ble konstruert ca. 500 f.Kr. Dette var antikkens største vannledning og ledet drikkevann fra en innlandskilde ned til datidens hovedstad på Samos, Pythagorion.

Pythagorion Pythagorion

Flere leiebiltips

Med bil kan du oppleve Samos i ditt eget tempo og finne dine egne favorittsteder. Ettersom transportmulighetene på denne hyggelige øye er begrenset, vil du ha stor glede av bilen. Hos Enterprice får du fordelen av samarbeidsavtalen vi har med dem og de gir deg en fullforsikret bil og service døgnet rundt. Kontakt oss på Apollo så hjelper vi deg med leiebil.

Genuine Ano Vathi

Vil du oppleve det genuine greske hverdagslivet skal du legge turen til byen Ano Vathi. Her kan du spasere langs de hyggelige gatestubbene, se nærmere på de klassiske gamle husene og kanskje ta en titt inn i en gammel kirke. Er det fred og ro du søker så har du kommet helt rett! Byen ligger på veien til Samos by fra Pythagorion. Ta til høyre mot Vathi i rundkjøringen og følg så videre den svingete veien som fører deg ned til byen.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Samos, les våre beste tips eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Samos

Her kan du lese våre beste tips til de vakreste strendene, fineste severdighetene og mye mer!

Les våre tips til Samos

Samos

  • Fantastiske strender og historiske severdigheter
  • Koselige landsbyer og byer
  • Kombiner med Patmos
Les våre reisetips til Samos

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.