Ting å gjøre i Parga

– våre beste tips

I Parga er det alltid noe å finne på, både dag og kveld – og det meste ligger i passe gangavstand. For deg som liker å gå på tur er det en rekke utkikkssteder med fantastisk utsikt å besøke. Her har vi samlet våre beste tips til ting å gjøre i Parga.

Les flere reisetips til Parga

Panagias Panagias

Svøm til Panagias

Den lille øya Panagias ligger rett utenfor Krioneristranda i det sentrale Parga og hit ut kan du faktisk svømme! Når du vel har svømt ut hit kan du gå på oppdagelsesferd, det er blant annet to små kirker å avlegge et besøk her.

Dryppsteinsgrottene Perama

Utenfor Ioannina ligger de kjente dryppsteinsgrottene Perama, som ble oppdaget av lokalbefolkningen som gjemte seg der for å komme unna nazistene på 40-tallet. Det er en helt spesiell atmosfære inne i grottene blant dryppformasjonene, som skal ha blitt til for ett og en halvt million år siden. Om du kjører fra Parga mot flyplassen, er det skiltet videre mot grottene. Inngangsbilletten koster 7 euro for voksne og 3,5 euro for barn. Guidet tur er inkludert.

Morgentur i olivenlunden

Er du sugen på en herlig morgentur gjennom olivenlunden? Da kan vi anbefale en tur til vannmøllene i Valtos. Følg veien som går over Valtos ved Tango Club, etter cirka 10 minutter er det skiltet mot Anthoussa. Følg denne veien i en halvtime og du er fremme ved møllene.

Restaurant Kastro Restaurant Kastro

Den venetiansk borgen i Parga

Den venetianske borgen, som ligger på høyden mellom Valtos og Parga sentrum, gjør seg aller best om kvelden. Hvorfor ikke ta en tur hit opp og avslutt dagen med et glass vin i serveringen. Fra Pargasiden tar du trappene og fra Valtos går du oppover bakken som ligger i enden av stranda. Begge veiene tar omtrent 10 minutter.

Pargas fineste utsikt

En av Pargas mest kjente utsiktsposter finner du ved den lille hvite kirken. Følg veien forbi hotellet Villa Rossa og bakeriet, der finner du en liten sti som går oppover i fjellet. Snart er du fremme ved kirken og kan nyte av den storslåtte utsikten.

Klosterruinene ved Valtos Beach

Klosterruinene ved Valtos Beach er også et fint mål for en spasertur. Gå til slutten av Valtos Beach og fortsett opp mot det gule huset. Følg så veien et stykke til du ser ruinene. På denne turen går du i rolige omgivelser og en strålende utsikt over havet. Se også vårt store utvalg av utflukter i Parga her.

Hvem blir feriens minigolfer?

Minigolf er en morsom ferieaktivitet som passer de fleste. Pargas minigolfbane finner du om du følger veien rett frem etter taxistasjonen. På toppen av bakken ligger Olympic Hotel, og der tar du til høyre.

 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.