Fakta – Limnos

Språk:

Gresk, mange snakker engelsk.

Valuta:

Euro (EUR)

Transport t/r hotell:

Bussturen fra flyplassen til hotellene tar cirka 25-30 minutter, men varierer avhengig av hvilken kjørerute, antallet hotellstopp og trafikken i området. Det er vanligvis ikke reiseleder fra Apollo med på bussen.

Strender:

Limnos har flere fine langgrunne sandstrender som passer for barnefamilien. Med tanke på antallet strender er det sjelden trangt om plassen, og det er ikke sjelden å finne en strand som du har helt for deg selv!

Alle strendene der Apollo har sine hotell, Myrina Beach, Platy Beach og Agios Ioannis Beach har miljømerket Blått Flagg.

Aktiviteter:

Det er mye å oppleve og gjøre på Limnos!

  • Hyggelige fotturer, blant annet mellom Moudros og den lille "øya" Koukonisi, mellom stranda Diapori og kapellet Agia Efthimia, eller mellom Myrina og kapellet Panagia Kakaviotisa.
  • Ved Falakro, på nordsiden er det vakre klippeformasjoner som er flere millioner år gamle.
  • I Therma, utenfor Myrina er ligger det varme kilder. Her er det et spa som tilbyr både massasje og skjønnhetsbehandlinger. Du kan også prøve på gytjeterapi.
  • Gå ikke glipp av den forsteinede skogen nært byen Moudros. Der du kan se fossiliserte stammer, løv, frukt og palmetrær som er cirka 20 millioner år gamle.
  • Opplev natur og kultur ved grotta Filoktitis, på øyas østkyst. Grotta skal ha vært hjemmet til helten Philoctete da han ble forlatt alene på Limnos på vei til Trojakrigen. Grotta kan nås både fra land og fra sjøsiden.