Lefkas Cape

Severdigheter på Lefkas

Vil du utforske naturskjønne Lefkas severdigheter i ferien er det et godt tips å leie en bil for å oppleve det øya har å by på bortenfor strendene. Pittoreske byer med gamle fine kirker, et fossefall og henførende vyer hører til høydepunktene. 

Bestill reise til Lefkas >>

Les flere reisetips til Lefkas

Agia Mavra, Lefkas Agia Mavra

Gamle kirker og kloster

I den lille byen Poros ligger den vakre Analipsikirken med imponerende veggmalerier fra 1500-tallet. Her er det også et slott fra 300-tallet f. Kr. og en gammel olivenpresse. I området ligger også den lille fiskerhavna Mikros Gialos med sin fine strand.

Agios Kiriaki er en liten kirke som ligger på en halvøy utenfor Nidri. Hit kommer du med en av de små fiskebåtene som går fra Nidris havn. Du kan også sykle ut hit og gå de siste hundre meterne. Du sykler mot byen Vlichos og svinger så til venstre mot kirken.

Agia Mavra-fortet, som ble bygd på 1300-tallet, er et fint utfluktsmål på Lefkas. Inne i festningen er det en kirke som er tilegnet Santa Maura. Kirken er åpen for besøkere mellom kl. 8.30 og 15.00 alle dager bortsett fra mandager. 

I nærheten av Lefkas by ligger klosteret Faneromeris som ble grunnlagt av lærlinger av apostelen Paulus. Her bor fremdeles munkene, og inne i klosteret er det en utstilling med kristne bøker og vakre ikoner. Klosteret er åpent på dagtid.

Fossefall på Lefkas Fossefall på Lefkas

Fossefallene i Dimossari

Denne herlige plassen er et perfekt utfluktsmål. Det tar knapt en time å gå hit fra Nidri, og vel fremme kan man bade i to små laguner. Det er steintrapper med rekkverk å holde seg i for å kunne ta seg opp til toppen. Ved lunsjtider lyser solen inn i kløfta og det er en ren nytelse å dyppe seg i lagunen nedenfor fossefallet. Omgivelsene er herlig grønne og det er dessuten en restaurant der stien opp til fossefallet starter. Fossefallet ligger omtrent 3 kilometer fra Nidri og det er skiltet hit fra hovedveien.

Strålende utsikt

Eglouvi er den høyst beliggende byen på Lefkas og her dyrkes en spesiell type linser som er benyttes i hele Hellas. Hvert år rundt 7. august, holdes det en fest til ære for disse linsene oppe ved profeten Elias kirke. Kirken ligger noen kilometer fra Eglouvi og herfra har du en magisk utsikt over øya og skjærgården rundt.

Lefkas sørlige odde, Lefkas Cape, kan du komme til ved å kjøre mot Athani og siden videre sørover. I følge legenden tok antikkens poet Sappho sitt eget liv her ved å hoppe fra de hvite klippene, og årsaken var selvsagt ulykkelig kjærlighet. På odden står det et fyrtårn der du har en utrolig utsikt.


Tips & inspirasjon

Se våre reiser til Hellas, finn ditt drømmehotell eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Reiser til Hellas

Enten du foretrekker et moderne turiststed med liv og røre døgnet rundt, eller vil bo mer bortgjemt med havet og den vakre naturen som nærmeste nabo – så har vi det du søker.

Les mer og bestill

Alle våre hotell i Hellas

Finn ditt favoritthotell blant et bredt tilbud av sjarmerende, små familiedrevne hoteller og større hoteller med alle tenkelige fasiliteter – på en rekke øyer og steder i Hellas!

Se alle hoteller i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her