Seilbåt utenfor Nidri på Lefkas

Ting å gjøre på Lefkas

– våre 7 beste tips

Genuine byer med koselige tavernaer, vakre små øyer og lokale vingårder – på og rundt Lefkas er det mye å utforske. Øya lokker også med et stort utvalg av vannsportsaktiviteter, fra rolig snorkling til surfekurs og paragliding.

Koselige Sivota på Lefkas Koselige Sivota på Lefkas

1. Besøk strendene

På Lefkas venter noen av Hellas' fineste strender. Her kan du utforske både bortgjemte og urørte strandperler såvel som større og populære strender, et must er å besøke strendene Porto Katsiki og Kathisma, begge ligger i vakre omgivelser med myk sand og krystallklart vann. 

2. Utforsk byene

Nidri er en populær turistby på Lefkas, om du ikke bor her i ferien så burde du absolutt ta et stopp i der. I Nidri er det flust med restauranter, barer og butikker å utforske eller hvorfor ikke hoppe på en av båtene ut til en av øyene i skjærgården?

Bare 1,5 mil fra Nidri ligger den litt bortgjemte og genuine landsbyen Sivota. Havna er koselig og om sommeren legger mange seilbåter til her. Langs havnepromenaden ligger det flere tavernaer som serverer fersk fisk.

I gangavstand fra Nidri ligger den sjarmerende landsbyen Vlichos, i en liten vik. Her kan du sitte helt nede ves havet og ta en matbit eller en kaffe på de koselige uteserveringene.

En annen severdig by er Agios Nikitas på øyas nordvestre kyst. I sjarmerende Agios Nikitas kan du slentre rundt i de koselige gatene med butikker og kaféer eller bare koble av på stranda og ta et bad i det krystallklare havet. 

3. Snorkling og surfing på Lefkas

Vannet i Det joniske hav er krystallklart og perfekt for snorkling, og det er litt av en opplevelse å svømme på oppdagelsesferd under vannoverflaten. På havnepromenaden i Nidri ligger Dive Shop som tilbyr snorklingsafari og dykkerkurs.

Vassiliki er den største turistbyen på Lefkas etter Nidri og ligger på sørsiden av Lefkas. Her er det en stor strand med mange vannsportsaktiviteter. Byen har et surfesenter og er populær blant windsurfere – når vindene står riktig kan det være hundrevis av surfere i bukta.

Ved stranda Milis nord for Lefkas by ligger også et surfesenter som tilbyr kurs for både nybegynnere og erfarne surfere.

Elements i Lefkas by har profesjonelle instruktører som holder kurs i kitesurfing. De har også kurs for avansert teknikk. Kursene holdes på stranda Ai Giannis som ligger i Lefkas by.

Vakker utsikt over Nidri Vakker utsikt over Nidri

4. Opplev naturen

Vil du oppleve Lefkas' magiske natur til fots så er det flere herlige turstier å utforske. Blir du lei av å ligge på solsenga er et tips å vandre i Melissaravinen som ligger i nærheten av byen Sfakiotes. Ravinen byr både på frodig natur, vannfall, små trebroer og vakker utsikt. 

5. Se broderier i Karia

Karia er en pittoresk liten by som er kjent for sine broderier. Her startet Maria Koutsochero en broderiskole og skapte sine berømte broderier med bare en hånd. Da hun var ti år gammel måtte hun amputere den ene armen etter en ulykke og fikk også den venstre hånden deformert, men begynte allikevel å brodere. Karia har et koselig torg med tavernaer og kaféer. Det er også et lite museum der du kan få kjøpt vakre broderier.

6. Besøk en vingård

I Hellas har vinen alltid vært viktig og i den greske mytologien er det selvsagt en vingud – Dionysos. På Lefkas produseres to typer vin, Vertzsamo som er rød og rosé samt Taol som er hvit. Ovenfor Sivota, langs hovedveien mellom Nidri og Vasiliki ligger en vakker vingård som er åpen for besøkere. Her kan du lære deg hvordan vinen produseres og kanskje også smake. Gården ligger 8 kilometer fra Nidri, på høyre side cirka 500 meter etter tverrgata Sivros.

7. Oppdag skjærgården

Nidris vakre skjærgård er et populært sted for både seiling og herlige båtutflukter. Det er flere måter å oppleve skjærgården på, et alternativ er å bli med på en av våre herlige utflukter der vi seiler mellom øyene og utforsker Nidris vakre skjærgård. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.