Seilbåt rundt Lefkas

Aktiviteter på Lefkas

Genuine byer med koselige tavernaer, vakre små øyer og lokale vingårder – på og rundt Lefkas er det mye å utforske. Øya lokker også med et stort utvalg av vannsportsaktiviteter, fra rolig snorkling til surfekurs og paragliding.

Bestill reise til Lefkas >>

Les flere reisetips til Lefkas

Windsurfing på Lefkas Windsurfing på Lefkas

Oppdag Sivota og Vlichos

Bare 1,5 mil fra Nidri ligger den litt unnagjemte og genuine byen Sivota. Havna er hyggelig og om sommeren legger mange seilbåter til her. På havnepromenaden ligger det flere tavernaer som serverer fersk fisk.

I gangavstand fra Nidri ligger den sjarmerende byen Vlichos, i en liten vik. Her kan du sitte helt nede ved havet og ta en matbit eller en kaffe på en av de koselige uteserveringene.

Snorkling og surfing på Lefkas

Vannet i Det joniske hav er krystallklart og perfekt for snorkling, og det er litt av en opplevelse å svømme på oppdagelsesferd under vannoverflaten. På havnepromenaden i Nidri ligger Dive Shop som tilbyr snorklingsafari og dykkerkurs.

Vassiliki er den største turistbyen på Lefkas etter Nidri og ligger på sørsiden av Lefkas. Her er det en stor strand med mange vannsportsaktiviteter. Byen har et surfesenter og er populær blant windsurfere – når vindene står riktig kan det være hundrevis av surfere i bukta.

Ved stranda Milis nord for Lefkas by ligger også et surfesenter som tilbyr kurs for både nybegynnere og erfarne surfere.

Elements i Lefkas by har profesjonelle instruktører som holder kurs i kitesurfing. De har også kurs for mer avansert teknikk. Kursene holdes på stranda Ai Giannis i Lefkas by.
Les mer om surfing på Lefkas.

Byen Karya på Lefkas Byen Karya på Lefkas

Om du ikke er redd for å sveve høyt er paragliding noe å prøve mens du er på Lefkas. Muligheten har du ved de to vannsportsenterne på stranda i Nidri, og man kan enten prøve alene eller sammen med noen. Oppe i fra fallskjermen, som trekkes med en motorbåt, har du en fantastisk oversikt over havna i Nidri og øyene utenfor.

Se broderier i Karia

Karia er en pittoresk liten by som er kjent for sine broderier. Her startet Maria Koutsochero en broderiskole og skapte sine berømte broderier med bare en hånd. Da hun var ti år gammel måtte hun amputere den ene armen etter en ulykke og fikk også den venstre hånden deformert, men begynte allikevel å brodere. Karia har et koselig torg med tavernaer og kaféer. Det er også et lite museum der du kan få kjøpt vakre broderier.

Besøk en vingård

I Hellas har vinen alltid vært viktig og i den greske mytologien er det selvsagt en vingud – Dionysos. På Lefkas produseres to typer vin, Vertzsamo som er rød og rosé samt Taol som er hvit. Ovenfor Sivota, langs hovedveien mellom Nidri og Vasiliki ligger en vakker vingård som er åpen for besøkere. Her kan du lære deg hvordan vinen produseres og kanskje også smake. Gården ligger 8 kilometer fra Nidri, på høyre side cirka 500 meter etter tverrgata Sivros.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.