Fakta – Lefkas

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen Preveza (Aktion) på fastlandet tar det cirka 1 time med buss til Nidri og Perigiali. Til Ligia og Nikiana tar det cirka 45 minutter. Til Vassiliki tar det cirka 1 time og 30 minutter. Transporten foregår vanligvis uten Apollos reiseledere.

Strender:

Lefkas omgis av mange naturskjønne strender. Noen av strendene på vestkysten kan være helt folketomme. Strendene på vestkysten er noen av de fineste i Europa og her ligger det hyggelige strandbarer der man kan spise en enklere lunsj eller nyte en forfriskende drink. Langs østkysten er strandservicen mer utbygd, og her er det et stort tilbud av vannsportsaktiviteter, først og fremst i Nidri som har en sand/steinstrand. De fleste strendene består av stein, så badesko anbefales!

Uteliv:

Nidri byr på det største og kanskje beste utelivet på Lefkas i høysesong. I Lefkas by skal du gå ned til kaia på vestsiden, der finner du en hyggelig bargata. Vassiliki kan også tilby et variert natteliv.

Offentlig kommunikasjon:

Det går lokalbusser til de fleste større byer på øya. I byene Ligia og Nidri er det mulig å leie bil, motorsykkel, moped og sykkel. Ettersom Lefkas har bussforbindelse med fastlandet er ikke båttrafikken like utbygd som på andre øyer, men det er regelmessige båtavganger til Ithaka og Kefalonia. En rekke utfluktsbåter trafikkerer nærliggende øyer daglig.

Aktiviteter:

Fine turmuligheter. Dykkemuligheter. Vannsportsaktiviteter på de større strendene.

Nyttig informasjon:

Eventuell avgift for luftkondisjonering og deponering betales direkte til hotellet.