Fakta – Agii Apostoli

Mat og drikke:

En middag med gresk salat og moussaka på taverna koster ca. 120 kroner pr. person. En øl koster ca. 30-40 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra Chanias flyplass til Agii Apostoli ca. 40 min. Reisetiden varierer dog avhengig av rute, antall hotellstopp og trafikken i området. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

Chanias beste strender ligger vest for byen og er flere kilometer lange og barnevennlige. Nærmeste stranden til Chania by er Nea Hora som ligger ca. 2 km unna. I Agii Apostoli/Chryssi Akti ligger det noen svært fine, barnevennlige sandstrender. Ved kraftig vind kan det forekomme sterke undervannsstrømmer langs hele kyststrekningen.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Uteliv:

I Agii Apostili/Chryssi Akti er nattelivet meget begrenset. Det er mange barer inne i Chania by, og i begynnelsen og slutten av sesongen, er det inne i Chania by det meste foregår. I høysesongen finner man det mest hektiske nattelivet i Platanias. Ønsker du en roligere form for underholdning, finnes det store kinoanlegg i Chania by, blant annet en utendørskino.

Offentlig kommunikasjon:

Fra Agii Apostoli/Chryssi Akti er det gode bussforbindelser til Chania sentrum, og det finnes også taxi. Fra Chania er det gode forbindelser til Rethymnon, Heraklion og landsbyene langs nordkysten. Det er også gode forbindelser til sørkysten. Mange drosjer i Chania, og mulighet for å leie bil, motorsykkel, moped og sykkel. Chanias flyplass, som ligger på halvøya Akrotiri ca. 14 km fra byen, har ruteflyforbindelse til Athen. Vi anbefaler å leie bil og utforske vest-Kretas mange severdigheter og strender på egen hånd.

Aktiviteter:

Vannsport: jetski, parasailing, sandvolleyball m.m.

Nyttig informasjon:

Vær oppmerksom på at elektrisitet er dyrt på Kreta. Dersom hotellet har luftkondisjonering mot avgift, koster det ca. 7-10 euro pr. dag og aggregat. Store leiligheter har ofte to eller flere aggregat.