Karpathos strender

Karpathos herligste strender

På Karpathos finnes det mange fantastiske strender: Både små og store, med sand og rullestein, bortgjemte og folkerike. Her finner du våre beste tips til de flotteste strendene.

Bestill reise til Karpathos >>

Les flere reisetips til Karpathos

Apella beach Apella beach

Apella

Apella Beach er en strand på Karpathos som er klassifisert som én av de fineste i Hellas. Fjellene med pinjetrær som rammer inn stranden og skaper skygge, i kombinasjon med den hvite stranden og det klare, dypblå vannet gjør den spesielt vakker. For å gjøre strandopplevelsen komplett ligger det en taverna med fantastisk til rett ovenfor stranden. Man kan selvsagt leie solsenger og parasoller. Det er en heftig opplevelse komme seg til Apella fra havet – så benytt muligheten til å ta båten hit dersom du har mulighet. Du kan selvsagt også leie bil eller scooter og kjøre hit.

På utflukten Båttur langs østkysten tar vi et stopp ved Apellastranden.

Diakóftis

Hva med en nydelig, nesten helt urørt strand, rett bak flyplassen? På Diakóftis venter en real porsjon fred og ro. Her er det verken tavernaer, solsenger eller parasoller på stranden og den eneste måten å komme hit på er med bil eller moped. Vel fremme skjønner du at det var verdt strevet – her venter nemlig en forbløffende vakker sandstrand med krystallklart vann. På veien til Diakóftis er det dessuten flere mindre uberørte strender. Så hvem vet? Kanskje finner du en annen favorittstrand innen du kommer frem.

Agios Nikólaos ved Arkasa

En sandstrand som er meget populær blant lokalbefolkningen, mye på grunn av de store bølgene. Det er relativt langgrunt her, noe som barnefamiliene setter pris på. Når de lokale sier at de skal ”dra og leke i bølgene” så er det til denne stranden de mener. Det er en taverna ved stranden der man kan nyte greske spesialiteter, og både parasoller og solsenger å hvile på etter maten.

Agios Nikólaos ved Spoa

Om du er på jakt etter en mindre, men sjarmerende strand, skal du satse på en tur til Agios Nikólaos ved Spoa. Her venter en fin strand med krystallklart vann, som du også kan hvile øynene på fra tavernaen som ligger her. Sanden består av en kombinasjon av småstein og grov sand. Sørg for at du tar deg en spasertur mens du er her – det ligger en hyggelig havn like bortenfor.

Aháta strand Aháta strand

Aháta

Aháta er en liten strand som ligger i utrolig vakre omgivelser nord for Aperi. Stranden består stort sett av rullesteiner. Det er solsenger og parasoller til leie samt tilgang til en hyggelig taverna.

Kastélia

Gå ikke glipp av den lille og unnagjemte stranden Kastélia i Amopí. Stranden er ikke synlig fra veien, men du finner den nedenfor Hotel Aegean Village, ved å følge den naturlige veien via den bratte trappen ned.

Megali Amopí

Megali Amopí er en større strand i det lille pittoreske tettstedet Amopí. Ordet Megalí betyr stor. Stranden er langgrunn og veldig populær blant lokalbefolkningen og barnefamilier på ferie. Her er det flere koselige tavernaer, og solsenger å slå seg ned på. For den som vil ha pause fra solen er det parasoller til leie.

Tre strender i én

I de sentrale delene av Pigadia, rett etter Xenóna, finner du en 2,5 kilometer lang strand, som er delt inn i tre mindre strender: Xenóna, Áfoti og Vrónti. Så det er bare å velge og vrake og bestemme seg for hvilken som blir din favoritt ved vannet.

Áfoti

En fin sandstrand med solsenger og parasoller til leie. 

Xenona

På Xenona kan du tilbringe en herlig og avslappende dag, og for den som vil er det solsenger og parasoller til utleie. Ta deg en iskald frappé på én av de mange kaféene her.

Vrónti

Vrónti er den siste stranden som hører til den fine stranden i Pigadia. Utsikten inn mot Pigadia er fantastisk, og denne stranden er spesielt populær hos lokalbefolkningen. Ta turen og se hvorfor.

Amopi Amopi

Potali

Før du kommer inn til de sentrale delene av Lefkos ser du stranden Potali på venstre side. Stranden består av rullesteiner blandet med større steiner, og her kan du leie solsenger og parasoller. Blir du sulten er det både en taverna og et hotell i nærheten.

Votsalákia

Votsalákia er en herlig strand i Amopí som består av rullesteiner. Det ligger flere tavernaer i nærheten, og langs vannet kan du leie en solseng og parasoll. Votsalákia ligger i nærheten av Megali Amopí og den store parkeringsplassen.

Mikrí Amopí

Mikrí Amopí kalles den smale stranden som ligger en mindre bukt etter Megalí Amopí. Mikrí betyr liten på gresk. Her er det en hyggelig taverna, solsenger og parasoller.

Kyrá Panagiá

Kyrá Panagiá er en meget populær rullesteinstrand. Her finnes det flere små og sjarmerende tavernaer. Forutsetningene er ideelle for snorkling, men vil du heller sitte med en god bok så er det parasoller og solsenger til leie. Ikke langt fra stranden ligger kirken med det røde taket, som Kyrá Panagiá har fått navnet sitt fra.

Kyra Panagia

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.