Utsikt over Nilen

En ferd på Nilen

Nilen er både en av verdens lengste og en av verdens mest kjente elver. Nilen har rent og vært en viktig vannåre flere årtusener og la grunnlaget for fremveksten av den egyptiske høykulturen. Her kan du lese mer om denne spennende elva og hva som kan i oppdages i området.

Abu Simbel

Nilens lange historie

Det gamle Egypt er verdens eldste høykultur og det mektige riket vokste frem langs den flere tusen kilometer lange elva Nilen. Uten Nilen hadde aldri sivilisasjonen utviklet seg, Nilen forså ørkenen med vann og var en viktig transportstrekning for å ta seg rundt med varer og byggematerialer. De fleste av byene lå nært elva og tempel som lå nærmere ørkenen var forbundet med Nilen gjennom kanaler.

Slik den har gjort det i flere tusen år renner Nilen trofast gjennom Egypt, og sporene etter den tidligere sivilisasjonen kan fremdeles oppleves og ses langs Nilens bredder.

Berømte steder langs den sørlige Nildalen

Langs den sørlige delen av Nilen i Egypt, også kalt den sørlige Nildalen, ligger noen av Egypts mest kjente mesterverk som fremdeles kan oppleves. Disse vakre byggverkene beretter historier om en storhetstid som ikke ligner noen annen. I området finner du berømte religiøse bygninger som Karnak, tempelet i Luxor, tempelet i Edfu, dobbelttempelet i Kom Ombo, Iris-tempelet på øya Philae, Abu Simbel og Egypts største gravplass for faraoer - kongenes dal. Den enkleste, og billigste, måten å besøke disse imponerende stedene på er på et cruise på Nilen. Da kommer du enkelt fra sted til sted uten å måtte bytte bosted eller ordne noe selv.

Fuglelivet ved Nilens bredder

Cruise på Nilen

Du kan dra på cruise høy standard samt flere dekk. Turen byr på noen av Egypts mest imponerende opplevelser, mens du komfortabelt ferdes nedover Nilen i de gamle egypternes fotspor. Cruiset starter i Luxor og går videre mot Edfu, Kom Ombo og Aswan, med severdigheter i hver havn. 

Her kan du lese mer om de kjente stedene.

Dyrelivet i Egypt

Nilen er også hjemmet til flere interessante dyr og planter. Den mest berømte av dem alle er selvsagt nilkrokodillen som har vært beundret av egypterne i flere tusen år. Dobbelttempelet i Kom Ombo er blant annet dedikert til krokodilleguden Sobek og her ble det funnet ikke mindre enn 300 mumifiserte krokodiller. De fleste kan ses i krokodillemuseet som ligger like ved. Den dag i dag svømmer krokodillene i Nilen som forser dem med mat og beskyttelse.

En annen egyptisk berømthet er den hellige ibisfuglen som i det gamle Egypt ansås være en reinkarnasjon av guden Thoth, og mange mumifiserte ibisfugler er blitt funnet i løpet av årene. Ibisen er avbildet med et skrivetegn som betyr "den skinnende" og symboliserte den forvandlingen som den døde gikk gjennom på sin reise gjennom dødsriket.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Egypt, finn og bestill en reise til Egypt eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Hurghada – Egypts ferieparadis

  • Dykke- og snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med høy standard
  • Krystallklart vann, perfekt vær og vakre strender

Reisetips til Egypt

Hvor finner du Egypts beste strender? Hvor er de mest interessante severdighetene? Hvilke byer er mest interessante? Her har vi samlet noen av våre beste tips til Egypt!

Se alle reisetips

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.