Severdigheter i Abu Dhabi

Det er mye å se og gjøre i Abu Dhabi, her er det virkelig noe for alle. Et absolutt must er å besøke den fantastiske Sheikh Zayed-moskéen og for den eventyrlystne tilbys uforglemmelige opplevelser som jeepsafari eller kamelridning i ørkenen. Du må heller ikke gå glipp av å besøke Midtøstens største fornøyelsessentrum Yas Island.  

Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi Sheikh Zayed-moskéen i Abu Dhabi

Sheikh Zayed-moskéen

Om det er en severdighet som du må se i Abu Dhabi, er det uten tvil den storslåtte Sheikh Zayed-moskéen. De forente arabiske emiraters største moské med plass til hele 40 000 besøkende byr på 85 kuppelhvelv i forskjellige størrelser og fire enorme minareter med en høyde på mer enn hundre meter gir de en mektig følelse. På innsiden møtes du av vakre søyler, enorme krystallkroner og i hovedsalen kan du beskue en enorm bønnematte som sies veie hele 35 tonn. I motsetning til mange andre moskéer i De forente arabiske emirater ønskes også ikke troende muslimer velkommen til å ta del av dette mesterverk. 

Louvre Abu Dhabi

For den kulturinteresserte burde et besøk i Louvre Abu Dhabi stå på lista av steder å besøke i Abu Dhabi. Museet som slo opp portene i 2018 er stedet der gammelt møter nytt og øst møter vest. Årsaken til denne miksen er et samarbeid mellom De forente arabiske emirater og Frankrike. Her kan du se både historiske og moderne kunstverk i ulike former både i midlertidige og permanente utstillinger.   

Torget foran presidentpalasset Qasr Al Watan Torget foran presidentpalasset Qasr Al Watan

Presidentpalasset Qasr Al Watan

Qasr Al Watan ble åpnet for allmennheten i 2019 og er en viktig kulturell severdighet i byen. Her kan du utforske palasset og lære deg mer om De forente arabiske emiraters historie og kultur. Palasset består av flere deler, en imponerende kuppelformet hall som er dekket av en blå-gul mosaikk, en hage fylt av frodige vekster og fargerike blomster samt en utstillingsdel der du kan ta del av en samling artefakter og dokumenter som forteller om landets interessante historie og tradisjoner. 

På tur i ørkenen

En ting som du absolutt bør ha på bucket lista di er et besøk i "The Empty Quarter", også kjent som Rub' al Khali, som er ett av de tørreste områdene i verden! Sandørkenen dekker hele 650 000 kvadrat kilometer og strekker seg over Saudi Arabia, Oman, De forente arabiske emirater og Jemen. I Abu Dhabi er The Empty Quarter et populært utfluktsmål blant turister som er interessert i alle mulige typer av ørkeneventyr som blant annet dune bashing, kamelridning og sandboarding. Ørkenlandskapet er fantastisk og en opplevelse utover det vanlige, her finner du også verdens høyeste sanddyne Tel Moreeb som er hele 300 meter høy. Den beste tiden å besøke The Empty Quarter på er mellom oktober og april da temperaturene er mer behagelige enn i sommermånedene. 

Sjekk våre våre utflukter i Abu Dhabi

Tips & Inspirasjon

Se alle reiser til Abu Dhabi, finn ditt drømmehotell eller abonnèr på vårt nyhetsbrev.

Abu Dhabi

  • Solsikkert
  • Kombiner storby med strandliv 
  • Moderne luksus som møter kultur og tradisjon
Se alle reiser til Abu Dhabi

Våre hotell i Abu Dhabi

I Abu Dhabi har vi mange herlige hotell, de fleste i ligger rett på stranda. Her finnes det hotell som passer så vel barnefamilien som paret eller vennegjengen. Ta med deg familien på en herlig ferie og bo på vårt Apollo Mondo Family-hotell Al Raha Beach.

Se alle våre hotell i Abu Dhabi

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.