Sommerbyen Varna

Bulgarias sommerhovedstad Varna er et must når du er på disse kanter. Her kan du besøke den vakre byparken, shoppe i kjente kjedebutikker og på lokale markeder. Eller hvorfor ikke bare gå omkring og se på de vakre bygningene og ruinene.

Bestill reise til Bulgaria >>

Se flere reisetips til Bulgaria

Byparken Sea Garden

Varna – Bulgarias tredje største by

Bulgarias sommerhovedstad Varna ligger cirka 9 mil nord for Sunny Beach, og er landets tredje største by. Vil du få litt variasjon under oppholdet ved havet er et besøk hit absolutt å anbefale! Her er det hyggelige gågater med butikker, restauranter og barer. Dessuten er den vakre byparken i byens nordre del en populær grønn lunge med fargerike blomster og busker.

Stranda og Sea Garden

Langs den fire kilometer lange sandstranda strekker Sea Garden seg. Denne vakre byparken er full av fargerike blomster og busker og her trives både par og familier. Kanskje lokker lekeplassen eller det lille tivoliet? Eller hvorfor ikke slå deg ned på en av serveringene og bestill inn noe friskt å drikke? Blir det altfor varmt er det bare noen minutters gange til stranda.

Shopping er for mange et must i ferien

Shopping i Varna

Vil du shoppe er Varna det rette stedet å besøke! Langs de store shoppinggatene Praslav og Knayaz Boris ligger butikkene på rekke og rad og på torgene er det markeder. Her kan du kjøpe alt fra frokost og grønnsaker til lokalprodusert håndverk. Varna har også flere shoppingsenter. Mest sentralt ligger Grand Mall med butikkjeder som Zara, Adidas og Esprit. Dessuten er prisene i Varna litt lavere enn i de øvrige turiststedene så det kan være en god anledning til å gjøre et kupp.

Severdigheter i Varna

Varna er en av verdens eldste byer og rundtomkring kan du se ruiner fra en svunnen tid. Blant annet bygde romerne et stort badeanlegg her allerede på 200-tallet. Vil du se mer av Varnas historie er et besøk på det arkeologiske museet verd et besøk. Her kan du blant annet blendes av verdens eldste skatt i bearbeidet gull. Et annet museum som kan være morsomt for både store og små er Sjøfartsmuseet med gjenstander som ubåter, kanoner og helikopter.