Kruja

Besøk nabobyen Kruja

Durres naboby Kruja har fått kallenavnet ”Balkongen over Adriaterhavet", hvilket kanskje ikke er så rart. Byen ligger mellom høye, tredekte fjell på ca. 610 meter over havet hvilket gir en god utsikt over det glitrende Adriaterhavet. Her kan du lese mer om hva du ikke bør gå glipp av i Kruja!

Bestill reise til Durres >>

Les flere reisetips

Markedet i Kruja Markedet i Kruja

 

Skanderbegs by

Kruja er viden kjent som Skanderbegs by, da Albanias krigshelt Skanderbeg ble født her og gjorde Kruja til hovedsete for motstandsbevegelsen mot det ottomanske riket. Han anses å være en av de fremste frihetskjemperne i Albanias historie og ses derfor også som en nasjonalhelt i landet. Mange av severdighetene i byen kretser rundt denne krigshelten og alt han gjorde for landet, som f. eks. Skanderbegs slott og det tilhørende muséet.

Skanderbegs slott

En gang i tiden bodde slekten Kastriota i slottet i Kruja – det er adelsfamilien som Skanderbeg kommer fra. I dag er slottet et museum tilegnet Skanderbeg, med malerier, våpen og statuer fra Skanderbegs krig mot ottomanene. De fleste er dog kopier, som f. eks. av Skanderbegs sverd og hjelm, da originalen befinner seg i Wien. Etter rundturen i muséet kan du slå deg ned på den tilhørende restauranten som serverer tradisjonell albansk mat. Fra hagen har du utsikt over det vakre landskapet i Kruja.

Nasjonalparken Shtame pass

Omtrent 2,5 mil fra Kruja ligger nasjonalparken Shtame pass, som inviterer til vakker utsikt over fjellandskapet bestående av pinjeskoger og små sjøer. Parken ble etablert i 1996 av den albanske regjeringen og ble raskt et populært utfartssted for fjellturer.

Håndverkmarkedet i Kruja

I nærheten av Skanderbegs slott ligger håndverksmarkedet, eller den gamla basaren som den kalles. Her finner du flere små butikker og boder med middelaldersk arkitektur. En gang i tiden var markedet ca. 7 kilometer langt og gikk helt fra slottet til sentrum i Kruja. Senere, da Tirana ble utnevnt til Albanias hovedstad og på grunn av en brand i 1930, så krympet markedet inn til dagens noe mindre format.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.