Tirana Tirana

Albanias hovedstad Tirana

Ikke langt fra Durres ligger Tirana, Albanias uutforskede hovedstad. Ta en tur i fornøyelsesdistriktet Blloku, ha piknik ved den kunstige innsjøen og ta Dajti Express opp 1400 meter over havet. Her kan du lese mer om hvordan du kan oppdage Tirana!

Bestill reise til Durres >>

Les flere reisetips

Pyramiden i Tirana Pyramiden i Tirana

Fornøyelsesdistriktet Blloku

Blloku er kjent som Tiranas område for fornøyelser og uteliv hvor du finner alt fra hyggelige barer, restauranter og kaféer. Ta en titt i butikkene eller slå deg ned ved en uteservering og bare se på folket. I Blloku er det alltid noe å finne på!

Pyramiden i Tirana

Midt i Tirana er det et nedlagt museum som i dag bare ser ut som et uvanlig betongmonument fra kommunisttiden. I 1988 ble museet åpnet som ”Enver Hoxha museet” og var designet av Hoxhas datter Pranvera Hoxha. Muséet er nå et konferansesenter og nattklubb, og det er populært å forsøke klatre opp på fasaden – på egen risiko skal vel og merke.

Skanderbeg square

I hjertet av Tirana finner du Skanderbeg square som er en populær og livlig møteplass for lokalbefolkningen – det er et must å gå dit når du er i Tirana! Rundt torget ligger noen av byens mest interessante severdigheter som f. eks. statuen Georg Kastriot Skandebeg, klokketårnet, Et’Hem Bey-moskéen og nasjonalmuséet.

Den kunstige innsjøen

I Tirana er det en stor, frodig park med en kunstig innsjø. Dette stedet er byens oase og her samles lokalbefolkningen om våren- og sommerkveldene for å omgås, spasere eller ha piknik.

Den nye basaren i Tirana Den nye basaren i Tirana

Dajtifjellet

Vil du oppleve Tiranas natur skal du ta turen til Dajtifjellet som rager 1400 meter over havet. Området omkring er en nasjonalpark som er perfekt for fotturer med utsikt over det vakre landskapet. Om du bare er ute etter utsikten kan du ta taubanen Dajti Express opp eller kjøre bil. Det er også er rikt dyreliv i nasjonalparken og det er alt fra ulver, rever, kaniner, brunbjørner og villsvin. I nasjonalparken ligger du innsjøen ”lake Bovilla” som forsyner nesten hele Tirana med drikkevann.

Den nye basaren

Området rundt Tiranas marked har fått seg en ansiktsløftning og i dag er det et herlig marked med grønnsaker, krydder og godsaker. Her er det også flere små butikker og restauranter der du kan slå deg ned å bare følge med på hva som skjer. .

Det berømte klokketårnet i Tirana

Glem ikke å stoppe for å besøke det kjente klokketårnet som ligger ved moskéen Et’hem Bey. Når du har gått opp alle trappene belønnes du med en postkortvakker utsikt over byen. Trappetrinnene opp er ganske bratte og smale, så turen opp er ikke noe for den skvetne!

Parku Rinia

Parken i det sentrale Tirana heter Parku Rinia, eller Rinia Park. Her er det grønt og fint og i tillegg ligger det populære Taivani komplekset med flere restauranter, kaféer og en bowlinghall her!

Hvert år er det en sommerfestival i Parku Rinia, denne markerer slutten på vinteren og gjenfødelsen av naturen feires. I denne perioden forvandles parken til et sted med mye musikk og aktivitet.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.