Morgen i Hoi Han, Vietnam

Vietnams spennende byer og landsbyer

I Vietnam er det flere interessante byer å oppdage, du finner alt fra spennende severdigheter, vakre strender, god mat og annerledes opplevelser. Les mer om hva du kan finne på!

Ho Chi Minh-byen Ho Chi Minh-byen

Dalat – Asias Paris

Når vietnameserne reiser på ferie blir det ofte til Dalat. På et frodig platå innrammet av fjell ligger denne vakre byen, som byr på magisk natur med daler der disen ligger og skaper en trolsk stemning, krystallklare sjøer, fjell og elver, sjarmerende trehus og rismarker i terrasselignende formasjoner. Vietnamesiske brudepar valfarter til byen, som har fått kallenavnet ”Asias Paris”. Dalat ligger omtrent midt mellom Nha Trang og Phan Thiet og du kommer enklest hit med buss eller bil. Kontakte reiselederen din for bestilling og mer informasjon.

Tohjulingenes by

Ho Chi Minh-byen er motorsykkel- og mopedbyen nummer en. Uansett når på døgnet eller hvor du befinner deg i byen vrimler det av disse knatrende tohjulingene og kampen om plassen er tøff! Hver centimeter utnyttes. Det er en opplevelse i seg å bare betrakte hvordan de med millimeterpresisjon smyger seg inn og ut mellom hverandre, i en gigantisk labyrint, og holder trafikken flytende. Skal du krysse gata gjelder det å gå med bestemte skritt uten å tvile. Lykke til!  

Byrundtur og Cu chi-tunnelene

Ho Chu Minh-byen er en by med brokete historie og du merker tydelig hvordan de ulike kulturene har satt sin preg på landet. For å bli kjent med byens fortid kan du besøke de berømte og beryktede Cu Chi-tunnelene, som i høy grad var avgjørende for Vietcongs seier over først franskmennene og så amerikanerne. Et annet sted som er verdt å sjekke ut er Krigsmuseet, der Vietnamkrigens blodige virkelighet er visualisert.

Da Nang

Vil du oppdage en hemmelig juvel skal du reise til Da Nang, som vokser i rekordfart. Her kan du nyte godt av lave priser, heftige surfing og vakre strender så langt øyet kan nå. Et stykke fra Da Nang ligger også vakre Marble Mountains, som er en samling av fem fjelltopper i Ngũ Hành Sơn, sør for Da Nang. Her er det flere tempel, spennende grotter og selvsagt fabelaktig utsikt over landskapet.

Mui Ne Sanddynene i Mui Ne

Postkortlandet

Besøk Mui Ne og begi deg ut på en magisk reise gjennom byens postkortlandskap. Pittoreske fiskebåter, rødhvite sanddyner og blomstrende omgivelser er en del av denne turen, som også inkluderer et stopp ved et vakkert fossefall. Avslutt dagen med en kokosnøtt i hånden og den nydelige solnedgangen på netthinnen.

På oppdagelsesferd i Phan Thiet

Bli kjent med det lokale hverdagslivet og atmosfæren, med alle de eksotiske duftene og de fremmede omgivelsene. Legg inn et besøk til fiskehavna der de fargerike fiskebåtene ligger og dupper. Fisketempelet, der de ber for en god fangst, er et selvsagt stopp. Phan Thiets innbyggere er stolte av skolen sin, der selveste Ho Chi Minh var lærer. Et lite museum i hans minne ligger i tilslutning til skolen. På markedet får vi innblikk i vareutvalget og en mulighet til å komme litt innpå lokalbefolkningen. Phan Thiets mest berømte bedrift, fiskesausfabrikken Nuoc Mam, kan også være verd å avlegge et besøk.

Dra dit pepperen gror!

Phu Quocs største inntektskilde, ved siden av turismen, er pepper. Klimaet og øyas geologiske forhold er ideelle for pepperfrukten. Takket være Phu Quocs produksjon er Vietnam i dag verdens største produsent og eksportør av svartpepper. Vil du lære deg litt om prosessen så arrangeres det turer til en nærliggende plantasje.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.