Vietnamesisk mat Vietnamesisk vårrull

Vietnamesisk mat

Du har sikkert spist en hel del thailandsk mat, men hvor bevandret er du i det vietnamesiske kjøkkenet? Utforsk denne spennende matkulturen, smak på den berømte nudelsuppa pho og spis ferske vårruller i rispapir.

Bestill reise til Vietnam >>

Les flere reisetips

Vietnamesisk vårrull Vietnamesisk vårrull

Gatekjøkken – godt og billig

Asias svar på McDonalds, men i en sunnere og billigere versjon. De tradisjonelle gatekjøkkenene er en institusjon i den vietnamesiske kulturen og et vanlig syn i gatebildet. Overalt ser du de små fargerike plastmøblene. For under tjue kroner kan du få et godt og mettende måltid, og da er ofte desserten inkludert! Spør du pent kan du også få tradisjonelle vestlige bestikk å spise med... 

Barbecue Garden

I en koselig hage ved presidentpalasset sentralt i Ho Chi Minh-byen finner du denne lille perlen av en restaurant. På den innebygde grillen steker du selv kjøttet ditt ved bordet. Foruten vanlige kjøttretter er det også spesialiteter som krokodille og hjort på menyen. Gode priser og god service gir opplevelsen det der lille ekstra. På hjørnet ved Nam Ky Khoi Nghia og Le Thanh Ton, Distrikt 1. Åpent kl. 11.00-23.00, hver dag.

Ramen Ramen

Saigon Bar – toppen av kransekaka

På toppen av berømte Caravelle Hotel i Ho Chi Minh-byen ligger skybaren Saigon Bar. Under Vietnamkrigen kom de amerikanske soldatene hit for å ha det gøy. Deler av musikalen ”Miss Saigon” utspiller seg her. I tillegg til lekre drinker, så spiller de god musikk og herfra har du byens beste utsikt. En drink her koster litt mer enn på andre steder, men på den annen side er det en herlig opplevelse.

Rung Forest

Sentralt på hovedgata i Mui Né kan du i koselige omgivelser nyte utsøkte vietnamesiske retter. Med mer enn hundre retter og like mange drinkvarianter på menyen kan du garantert finne noe som faller i smak. Middagen nyter du til vakre orientalske toner. Adresse: 67 Nguyen Dinh Chieu St. 

Dragefrukt Dragefrukt

Våre daglige nudler

Den vanlige vietnameseren spiser nudler minst en gang om dagen, et godt, næringsrikt og billig måltid. En stor del av befolkningen foretrekker å innta sine nudler på Pho 24, en kjede du finner over hele landet som har spesialisert seg på lekre nudelretter. Se etter det grønne skiltet.

Den berømte fiskesausen

En av Vietnams viktigste produkter er den illeluktende, men velsmakende fiskesausen nuoc mam som eksporteres i stor skala. Vietnameserne bruker ofte fiskesaus som smakstilsetning i stedet for salt. To av de største produsentene ligger på Phu Quoc og i Phan Thiet. Begge stedene tar imot besøkere.

En kopp java

Med tanke på at Vietnam er en av verdens to største kaffeeksportører, er det ikke så rart at det er kaffebarer på hvert hjørne. Highland Coffee, landets største kjede og Vietnams svar på Starbucks, er et utmerket sted å ta en kopp nytrukket lokal kaffe. Vil du prøve en kaffe ”Vietnam style” så spør du om å få en Caphé Su Da (iskaffe med kondensert melk). 

Sushi på vietnamesisk Sushi på vietnamesisk

Sugen på sushi?

I Vietnam er det ikke vanskelig å få tak i god sushi. Sushirestauranter finner du litt overalt og du får oftest mye for pengene. Ta kontakt med din reiseleder for å få tips om bra sushirestauranter.

Øltørst?

Til et godt måltid er det godt med en kald øl. Hoa Vien ved Sea Links Golf, Mui Né serverer begge deler. Restauranten er en del av en kjede som brygger sitt eget øl, basert på de beste råvarene fra en av ølkulturens viktigste bidragsytere, Tsjekkia. Nyt et lekkert måltid på den lille, men koselige takterrassen med utsikt over Sør-Kina havet.

Viva l'Italia!

Liker du italiensk mat må du ta turen til Luna d'Autunno. Pasta & pizza på mammas vis! Mmm! Adresse: 51A Nguyen Dinh Chieu St. Mui Né.

Frukt er godteri

Liker du frukt så har du kommet til den rette delen av verden. I Vietnam kan du spise fersk frukt som du ikke engang visste fantes. Mango, longan, rambutan, pomelo, javaeple, dragefrukt, durian, sapodilla, graviola, acerola og litchi for å nevne noen. Listen kan gjøres lang så det er ikke noe problem å fikse sin egen eksotiske fruktbuffé. Mange frukter får også som juice og smoothie. Kombinasjonsmulighetene er uendelige!

Det franske kjøkkenet

På grunn av den franske kolonialismen er det mange franske restauranter og små hyggelige gate kaféer her. I Ho Chi Minh-byen, i skyggen av Tao Dan-parkens tre på Han Thuyen, kan du prøve Crêperie & Café. Der består menyen av lekre, fylte crêpes, friske salater og fyldige sandwicher. Alt skylles med fordel ned med en herlig smoothie eller ferskpresset juice. Tips: Du bør smake ostekaka! Bare 100 meter lenger ned i gata ligger koselige Café Au Parc, som absolutt er verd et besøk. Skal dere feire noen eller noe spesielt eller helt enkelt vil ha en ekstravagant opplevelse i et annerledes miljø anbefaler vi den lekre restauranten Au Manoir de Khai, 251 Dien Bien Phu, Distrikt 3. Et sikkert gastronomisk kort er Olivier Restaurant på Hotel Sofitel Plaza, der Michelin–kokkene med jevne mellomrom spiser.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.