Vietnamesiske retter

Vietnamesisk mat

Du har sikkert spist en hel del thailandsk mat, men hvor bevandret er du i det vietnamesiske kjøkkenet? Utforsk denne spennende matkulturen, smak på den berømte nudelsuppa pho og spis ferske vårruller i rispapir.

Ramen Ramen

Fem retter du må smake når du er i Vietnam:

  1. Pho - en klassisk nudelsuppe med biff eller kylling, krydret med kanel, stjerneanis og andre krydder.

  2. Banh mi - en fransk-vietnamesisk sandwich fylt med ingredienser som stekt svinekjøtt, pâté, grønnsaker, koriander og chili.

  3. Bun cha - grillede kjøttboller av svin servert med nudler, grønnsaker og fersk koriander.

  4. Cao lau - en nudelsuppe med grillet svin, sprøtt rispapir og grønnsaker, som er en spesialitet i byen Hoi An.

  5. Banh xeo - en sprø pannekake fylt med svinekjøtt, reker, bønnespirer og krydder, som serveres med en sur-søt saus.

Våre daglige nudler

Den vanlige vietnameseren spiser nudler minst en gang om dagen, et godt, næringsrikt og billig måltid. En stor del av befolkningen foretrekker å innta sine nudler på Pho 24, en kjede du finner over hele landet som har spesialisert seg på lekre nudelretter. Se etter det grønne skiltet.

Den berømte fiskesausen

En av Vietnams viktigste produkter er den illeluktende, men velsmakende fiskesausen nuoc mam som eksporteres i stor skala. Vietnameserne bruker ofte fiskesaus som smakstilsetning i stedet for salt. To av de største produsentene ligger på Phu Quoc og i Phan Thiet. Begge stedene tar imot besøkere.

Vietnamesisk vårrull Vietnamesisk vårrull

Gatekjøkken – godt og billig

Asias svar på McDonalds, men i en sunnere og billigere versjon. De tradisjonelle gatekjøkkenene er en institusjon i den vietnamesiske kulturen og et vanlig syn i gatebildet. Overalt ser du de små fargerike plastmøblene. For under tjue kroner kan du få et godt og mettende måltid, og da er ofte desserten inkludert! Spør du pent kan du også få tradisjonelle vestlige bestikk å spise med... 

Sugen på sushi?

I Vietnam er det ikke vanskelig å få tak i god sushi. Sushirestauranter finner du litt overalt og du får oftest mye for pengene. Ta kontakt med din reiseleder for å få tips om bra sushirestauranter.

En kopp java

Med tanke på at Vietnam er en av verdens to største kaffeeksportører, er det ikke så rart at det er kaffebarer på hvert hjørne. Highland Coffee, landets største kjede og Vietnams svar på Starbucks, er et utmerket sted å ta en kopp nytrukket lokal kaffe. Vil du prøve en kaffe ”Vietnam style” så spør du om å få en Caphé Su Da (iskaffe med kondensert melk). 

Dragefrukt Dragefrukt

Frukt er godteri

Liker du frukt så har du kommet til den rette delen av verden. I Vietnam kan du spise fersk frukt som du ikke engang visste fantes. Mango, longan, rambutan, pomelo, javaeple, dragefrukt, durian, sapodilla, graviola, acerola og litchi for å nevne noen. Listen kan gjøres lang så det er ikke noe problem å fikse sin egen eksotiske fruktbuffé. Mange frukter får også som juice og smoothie. Kombinasjonsmulighetene er uendelige!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.