Severdigheter i Vietnam

Vietnam byr på mange opplevelser utenom det vanlige. Utvid horisonten og se landets vakre steder, annerledes og fremmede landskap, samt mystiske buddhistiske tempel. Les mer om severdigheter og om hva du kan se og oppleve på ferien din i Vietnam!

Den liggende Buddhaen Den liggende Buddhaen

De røde sanddynene

Et lite stykke fra Mui Né By, ligger de røde sanddynene, som med tiden har blitt områdets landemerke. De sterke fargene står i fin kontrast til hverandre og du blir i godt humør bare ved å se på dem. Har du lyst på en tur utfor sandbakken, så står de lokale barna klare til å leie ut et akebrett. Løype!

Taku Mountain

Med en fantastisk utsikt over Phan Thiet-landskapet ligger Vietnams største hvilende Buddha og tar imot pilgrimer som søker gode råd og veiledning i livet. Foruten gratis råd så får du et godt innblikk i buddhismens filosofi. I nærheten er det også en fruktplantasje med en av Asias mest populære frukter: dragefrukten. Kontakt reiselederen for mer informasjon.

Vietnams høyeste fyrtårn

Omtrent fire mil sørøst for Mui Né ligger Vietnams høyeste fyrtårn, Ke Ga. Veien dit er en pittoresk opplevelse og en sann fornøyelse som får deg i godt humør. En liten båt fører deg den siste biten ut til fyret som tårner opp i ensom majestet på den lille øya.

Golden Bridge i Vietnam Golden Bridge i Vietnam

Golden Bridge i Vietnam

En populær severdighet i Vietnam er Golden Bridge, en 150 meter lang bro i nærheten av Da Nang. Broen er for fotgjengere som skal ta seg fra taubanestasjonen til de vakre hagene, som er den egentlige turistattraksjonen. Det som gjør broen så spektakulær er ikke bare den vakre utsikten, men også de gigantiske hendene som gir en illusjon av at de holder broen oppe.

Vakkert fossefall

I Phu Quoc regner det en del, hvilket har skapt flere vakre fossefall rundt omkring på øya. Omtrent sju kilometer sørøst for Duong Dong, på vei mot Ham Ninh, ligger ett av de mest interessante: Suoi Tranh-fallet. For en liten slant får du bade i det herligste, klareste og reneste vannet Moder Jord kan by på, alt dette mens du nyter synet av de vakre orkidéene som vokser her. Glem ikke å besøke flaggermusgrotta som ligger like ved! Tips: Den cirka 10-15 minutters lange turen til fots inn til fossefallet er best med et par komfortable sko.

Pagoda i Vietnam Pagoda i Vietnam

Spirituelle pusterom

Cirka 80 prosent av det vietnamesiske folket er buddhister. Overalt i landet ser du buddhisttempel og statuer av Buddha. Et av de mest imponerende eksemplene kan ses i Nha Trang. Long Son-pagoden ligger nært jernbanestasjonen. Fra tempelgården har du en fantastisk utsikt over området. Når du først er her bør du ikke gå glipp av å få et glimt av Ponagartårnene. Disse prektige bygningsverkene er skapt av det myteomspunne chamfolket og skal være bygd omkring år 780 f. Kr. Tårnene i Nha Trang er de best bevarte i sitt slag i Vietnam. Begge severdighetene holder åpent daglig fra 7 til 18.

Dinh Cau-klippen

Denne særegne klippen – et symbol for Phu Quoc – ligger ved munningen av Duong Dong-elva. Den tilhørende bygningen fungerer delvis som fyr og delvis som buddhistisk tempel. Mange lokale fiskere kommer hit for å be om fiskelykke og beskyttelse på havet. Til Tet (vietnamesisk nyttår) valfarter øyboerne hit for å feire. Blant andre interessante tempel på øya kan vi nevne Sung Hung Co To-pagoden, Su Muon-pagoden og Nguyen Trung Truc-tempelet på den nordre delen av øya.  


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.