Hyde Park London

Hyde Park og parker i London

Storbyen London er grønnere enn man tror – hele 40% av byen består av grøntområder. Her kan byens innbyggere og besøkende gå turer, trene, og bare nyte livet! I sentrale London er det fem av byens åtte kongelige parker som står for de største og fineste områdene. Her ser du de fem største parkene i London!

Bestill reise til London >>

Les flere reisetips

Park i London Park i London

1. Hyde Park

Hyde Park er Londons mest kjente park. Teknisk sett er den ikke største av Londons sentrale parker, men det er fordi den vestre delen av parken egentlig er en annen park, nemlig Kensington Gardens. Hyde Park ble anlagt på 1500–tallet av kongen Henry VIII og ble åpnet for allmennheten noen århundre senere. Siden da har parken blitt brukt for fornøyelser, utstillinger, eventer og konserter. 

Speakers’ Corner & The Serpentine

Den mest kjente plassen i Hyde Park er uten tvil Speakers' Corner. Det er et hjørne i nordøstre delen av parken der hvem som helst kan stille seg opp og tale for publikum om hva som helst (så lenge man holder seg innen lovens regler). Det kan være ganske underholdende å gå rundt og høre på de ulike talene og diskusjonene om alt og ingenting.

Den kunstige innsjøen The Serpentine er også en velkjent del av parken. Her kan man faktisk bade mot en avgift på sommeren. Det finnes også robåter til leie.

Winter Wonderland

Fra midten av november hvert år slår portene opp til Winter Wonderland i Hyde Park. Det er et stort og livlig julemarked med mengder av markedsboder, karuseller og berg-og-dalbaner, forestillinger, isskulpturer og en skøytebane. 

2. Kensington Gardens

Naboparken til Hyde Park er Kensingtons Gardens. Egentlig er de to parkene én stor park som deles av en vei. Ved parkens vestre del ligger det Kongelige Slottet, Kensington Palace. Der bor det i dag flere medlemmer av den britiske kongefamilien, blant annet Prince William og hans familie. 

Tidligere bodde den folkekjære prinsessen, Diana, her. Etter hennes død ble det til hennes minne, bygget Princess of Wales Memorial Playground, i Kensington Gardens. Det er en stor og veldig fin lekeplass, og derfor også svært populær. Vi anbefaler barnefamilier å ta turen hit!

I den sørlige delen av Kensington Gardens ligger det storslagne monumentet Albert Memorial, vis a vis konserthallen Royal Albert Hall. Monumentet ble bygget av 1800–talls dronningen Victoria til minne om hennes elskede mann Albert. 
 

3. Green Park

Green Park ligger like sørøst for Hyde Park, og går videre over til St. James's Park sør for The Mall. Det er en enkel park som for det meste består av trær og gressplener – den eneste "severdigheten" her er påskeliljene som vokser vilt i parken. 

4. St James’s Park

St James’s Park er en liten juvel blant de kongelige parkene i London. Denne lille fine parken ligger øst for Buckingham Palace, monarkens offisielle residens. The Blue Bridge, broen over den lille innsjøen i St. James's Park Lake, byr på fin utsikt over noen av Londons mest kjente landemerker. På den ene siden ser man Buckingham Palace og på den andre siden ser man Whitehalls spir og tårn, med London Eye i bakgrunnen. Parken er hjem til overraskende mange fuglearter – de mest berømte er parkens pelikaner som har vært der helt siden 1600–tallet. 

5. Regent’s Park

Regent’s Park er teknisk sett den største parken i sentrale London, ettersom Hyde Park og Kensington Gardens egentlig er to separate parker. Parken ligger på grensen mellom bydelene Westminster og Camden. Her finnes fine turmuligheter, lekeplasser, universitetsbygg, en rosehage og ikke minst en dyrepark. 

Pittoreske Regent's Canal renner gjennom den nordlige delen av parken. I det nordøstre hjørnet ligger London Zoo, verdens eldste vitenskapelige dyrepark og en populære turistattraksjon. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.