Bydeler i London

Bydeler i London

Londons bykjerne med Picadilly Circus, Oxford Street og Trafalgar Square er alle herlige på sin måte, men i blant kan det være gøy å se noe annet. Opplev et nytt og annerledes London i noen av disse fine bydelene i London!

Bestill reise til London >>

Les flere reisetips

Chinatown i London Chinatown i London

1. Notting Hill

Notting Hill ble elsket av hele verden da filmen med samme navn kom ut på slutten av 90–tallet. Tross den økte turistmengden finnes fremdeles den genuine atmosfæren her, og spesielt i gaten Portobello Road. I Notting Hill ligger pastellfargede hus rad på rad, med små caféer og butikker. Portobello Market er åpent fredag og lørdag, med antikviteter og diverse annet- Notting Hill er også kjent for sine mange kunstgallerier, årlige karneval og gode restauranter. 

Slik kommer du deg til Notting Hill: Ta metroen til Notting Hill Gate.

2. Chinatown

Londons Chinatown er et livlig område i Soho. Chinatown begynner og strekker seg rundt Gerrard Street. Det var på 50–tallet at Chinatown begynte å vokse til det man ser i dag. Mange kinarestauranter åpnet og senere fulgte andre butikker i løpet av de neste 20 årene. I dagens Chinatown venter et nytt event rundt hjørnet året rundt, som det kinesiske nyttår og andre festivaler. I Chinatown finnes det koselige bakerier, kinesiske matbutikker og butikker som selger alt fra innredning til souvenirer og gaver. 

Slik kommer du deg til Chinatown: Ta metroen til Leicester Square eller Piccadilly Circus.

3. Camden Town

I nordre London ligger alltid like levende Camden Town. Her bor og jobber punkere, bohemer og "vanlige mennesker". I Camden kryr det av musikkbarer, gjerne med fokus på alternativ musikk, små markeder og koselige butikker. Langs hovedgaten ligger butikkene på rad med rockeklær, tatoveringsstudioer og piercingsalonger. På Camden Lock Market, som har åpent hver dag i uken, kan man kjøpe det meste og det finnes et stort område med matboder. Camden er også kjent for sitt store vintageutvalg, som i store Stables Market. 

Hvordan komme seg til Camden Town: Ta metroen til Camden Town Tube eller Chalk Farm Tube.

Spitalfields Spitalfields

4. Spitalfields 

Nære Shoreditch ligger området Spitalfields. Spitalfields har vokst og endret seg enormt de siste årene og er i dag et hipt område. Her er de største severdighetene Old Spitalfields Market og Brick Lane. Old Spitalfields Market er åpent hele uken og har mange restauranter og butikker. Det finnes også mange gode matboder her. 

Brick Lane, på andre siden, er en lang gate som strekker seg fra Spitalfields til Shoreditch. Langs gaten finnes alt man kan tenke seg – restauranter, markeder, events og små gallerier. På søndager er det second hand-markeder med glade gatemusikanter. Brick Lane har blitt kjent verden over for sin gatekunst som er i konstant forandring. 

Hvordan komme seg til Spitalfields og Brick Lane: Ta metroen til Liverpool Street.

Brixton Brixton

5. Brixton 

Brixton er vår anbefaling som ligger lengst vekk fra Londons bykjerne. Brixton har blomstret opp som det nye kulturmekkaet i London. Slik som Camden er Brixton populært for sin musikkscene. På markedet Brixton Market, som har åpent hver dag, kan du kjøpe mat fra alle verdens hjørner, vinylplater og håndverk. I Brixton finnes det et levende natteliv for deg som vil gå ut og danse. Her ligger også O2 Academy Music Group, en av Storbritannias mest ikoniske arenaer for konserter. 

Hvordan komme seg til Brixton: Ta metroen til Brixton.

6. Shoreditch

Shoreditch er en myldrende bydel som i løpet av de siste årene har klatret opp som en av de mest trendye bydelene i London. Her finnes kule designbutikker, gatemusikanter på hvert hjørne og gatekunst på de industrielle bygningene. På den folketette gaten Columbia Road, med caféer og små butikker, ligger Columbia Road Flower Market. Blir du sulten i Shoreditch finnes det et et selvsagt valg – nemlig Broadway Market. Gaten er ikke stor, men her har du et stort matutvalg. Her får du mat til gode priser, med puber og restauranter vegg i vegg. Hver lørdag kan du besøke matmarkedet på Broadway Market, da fylles gaten med matboder med mat fra det meksikanske, britiske og indiske kjøkken for å nevne noe!

Hvordan kommer seg til Shoreditch: Ta toget til Shoreditch High Street eller metroen til Liverpool Street Tube Station og gå derfra.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.