Utsikt over løveklippen i Sri Lanka

Severdigheter på Sri Lanka

- 3 tips på steder du må se!

All ære til Sri Lankas herlige tropiske strender, men landet har så mye mer å by på. Her er det spennende severdigheter å utforske. På våre kombinasjonsreiser og rundreiser til Sri Lanka har du muligheten til å besøke noen av landets mest interessante steder. Avstandene er ikke så store, men reisene kan allikevel ta tid på grunn av trafikken. Men på den andre siden får du se mye av dette fascinerende landet underveis!

Tanntempelet i Kandy Tanntempelet i Kandy

1. Sigiriya – Løveklippen

I Sigiriya, nær Habarana, reiser et par klipper seg høyt over det tropiske jungellandskapet. Den størst av klippene, Sigiriya Rock, er en av Sri Lankas fremste severdigheter. På 500-tallet lot kong Kashyapa bygge et palass på toppen av klippen. I dag finns er det bare ruiner igjen av palasset og hageanleggene, men de er nokså fascinerende. Det er cirka 1200 trappetrinn opp til toppen – man blir svett i varmen, men det er god plass til å hvile langs veien. Utsikten og ruinene på toppen gjør det vel verdt slitet! På veien opp tar trappa en liten avstikker til en klippeavsats der du kan se noen bevarte vakre fresker malt rett på klippeveggen.

På den siste avsatsen før toppen ligger Løveporten. Det er den som gjør at Sigiriya Rock også kalles Løveklippen. Opprinnelig bestod den av fire poter og et enormt løvehode, hvis gap utgjorde inngangen til det kongelige palasset. I dag er det bare to av løvens enorme poter igjen – mellom dem går den siste trappen opp til toppen. 

2. Kandy og Tanntempelet

Kandy, som ligger midt på øya Sri Lanka, er landets nest største by og hjem til ett av buddhismens helligste steder. Her ligger nemlig Sri Dalada Maligawa, Den hellige tanns tempel. I tempelets innerste oppbevares et hellig relikvie i et gyllent skrin – en tann som tros være Buddhas venstre hjørnetann. Tempelet ligger i tilslutning til Sri Lankas siste kongelige palass og Kandys nasjonalmuseum.

Buddhister fra hele verden valfarter til Tanntempelet, som er vel verdt et besøk. Tenk på at det er en strikt kleskode i tempelet, så kle deg pen tog tildekket når du besøker tempelet. Skuldre må være tildekket og skjørt/bukser må gå til under kneet. Skoene settes i en boks ved inngangen.

Kandy ligger midt på Sri Lanka, 500 meter over havet. Byen er omgitt av te plantasjer og bølgende grønne åser. Sørg for å besøke en te plantasje når du er her og smak på lokalprodusert te av høy kvalitet. Rett utenfor byen ligger den botaniske hagen Peradaniya, med orkidé hus og tusenvis av plantearter.

Galle Fort, Sri Lanka Galle Fort er et interessant utfluktsmål som forteller en spennende historie.

3. Galle Fort

Galle Fort er ikke bare et fort men en hel bydel på en odde ved havet. Det ble bygd av hollendere på 1600-tallet og er nå for tiden et verdensarv. Her kan du rusle rundt og beundre den fascinerende koloniale arkitekturen og de gamle murene, før du slår deg ned vid en av de mange restaurantene. Atmosfæren er mye roligere her enn i den moderne delen av Galle, men fortet er allikevel en levende bydel med mange arbeidsplasser og små butikker.

Galle ligger på den sørvestre spissen av Sri Lanka og var en viktig havneby lenge før hollandske, portugisiske og britiske kolonister ankom. Byen er perfekt for en dagsutflukt fra badebyene sør for Colombo. Fra Hikkaduwa tar det bare en halvtime med bil til Galle. Har du Bentota som base tar det cirka 1 time og 15 minutter.


Tips & inspirasjon

Se alle reisetips til Sri Lanka, finn en reise til Sri Lanka eller meld deg på vår nyhetsbrev.

Sri Lanka

  • Storslåtte naturopplevelser
  • Herlige sandstrender 
  • Tropisk klima året rundt

Alle reisetips til Sri Lanka

Hvor kan man snorkle og dykke på Sri Lanka? Hvor finner jeg de mest interessante severdighetene og hva må man ikke gå glipp av? Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen din til Sri Lanka!

Se alle våre reisetips til Sri Lanka

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.