Togtur gjennom teplantasjene i Sri Lanka

Oppdag Sri Lanka

Slaraffenliv på stranda og bading dagen lang all ære – innimellom er det gøy å gjøre noe annet! På Sri Lanka er det mye morsomt å se og gjøre. Hva sier du til å se ville elefanter eller svømme med skilpadder? 

Teplantasje på Sri Lanka Teplantasje på Sri Lanka

Besøk en te plantasje i Nuwara Eliya

Ceylonte er en av Sri Lankas mest kjente eksportartikler, og landets te plantasje er noe som satt Sri Lanka på verdenskartet. Hvorfor ikke passe på å besøke en te plantasje i ferien? Plantasjen i Nuwara Eliya ligger 1800 meter over havet og har den perfekte mengden nedbør for å dyrke te. Her har de dyrket te siden siste halvdel av 1800-tallet og står for rundt 10% av landets eksport av te.

Hils på havskilpaddene i Hikkaduwa

I en vik på stranda i Hikkaduwa bor det en bitteliten koloni havskilpadder. Hver dag kommer skilpaddene for å spise sjøgress. Skilpaddenes alder er uviss, men de sies være nærmere 100 år gamle. Har du en forkjærlighet for skilpadder kan du benytte muligheten til å besøke senteret for skilpadder i Hikkaduwa, der de redder skilpaddeegg og slipper dem ut i havet når de er klare.

Toget fra Kandy til Ella

Å reise med tog i Sri Lanka er sannelig ikke den raskeste måten å ferdes på, men det er garantert den vakreste! Togene har oftest vogner for første, andre, og tredje klasse, men det pleier som regel med at flesteparten av de reisende står og henger ut gjennom vinduet for å se de magiske omgivelsene. En av de mest populær rutene er toget fra Kandy til Ella, eller vice versa. Togreisen tar cirka 6-7 timer og går gjennom bølgende landskap, te plantasjer, fossefall og små landsbyer. Vi anbefaler at du kjøper billett i forkant.

Udawalawe National Park

Vil du se ville dyr som elefanter, krokodiller, aper og bøfler? Besøk Udawalawes nasjonalpark! 130 kilometer fra Colombo på sørlige Sri Lanka ligger en 31 kvadratkilometer stor park der dyrene lever fritt. Muligheten for å se elefanter i sitt naturlige element er ekstra stor i Udawalawes nasjonalpark. 


Tips & inspirasjon

Se alle reisetips til Sri Lanka, finn en reise til Sri Lanka eller meld deg på vår nyhetsbrev.

Sri Lanka

  • Storslåtte naturopplevelser
  • Herlige sandstrender 
  • Tropisk klima året rundt

Alle reisetips til Sri Lanka

Hvor kan man snorkle og dykke på Sri Lanka? Hvor finner jeg de mest interessante severdighetene og hva må man ikke gå glipp av? Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen din til Sri Lanka!

Se alle våre reisetips til Sri Lanka

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.