Bilde av: Bukt på Mallorca

Oppdag Mallorcas vakre natur

Mallorca er en øy som byr på mange naturopplevelser, vakker utsikt og et variert landskap. Her finner du koselige botaniske hager å rusle rundt i, spennende grotter å utforske, en staselig fjellkjede og mange naturreservat både på land og til havs. Langs den veien som snor seg gjennom fjellandskapet fra Andraxt til Valldemossa får du mange fine naturopplevelser og mulighet til å ta de perfekte feriebildene. Mallorca har dessuten flere herlige turstier for flotte fotturer.

Bestill reise til Mallorca >>

Se flere reisetips for Mallorca

Utsiktpunktet på Formentorhalvøya Utsiktpunktet på Formentorhalvøya

Svimlende utsikt fra Formentor

Halvøya Formentor er den dramatiske spissen ytterst på Serra de Tramuntana. Her er vakker furuskog, velduftende oregano, kaktus og palmer. Veien hit ut er en hårnålsvei med mange skarpe svinger i et dramatisk landskap. Glem ikke å gjøre et stopp ved utsiktsplassene. Lengst ut på halvøya kan du beskue det vakre fyret med sølvbelagt tak. På en klar dag kan du se helt til naboøya Menorca.

Nasjonalparken Cabrera

Bare en times båttur fra Mallorca ligger naturområdet Cabrera, som består av øyer og kalkklipper, og ble nasjonalpark i 1991. Foruten den spesielle naturen her ute er det også steder av kulturell interesse å besøke, f. eks. en borg fra 1300-tallet. Det går båtturer ut hit fra Colónia de Sant Jordi, på sørkysten av Mallorca. Velg mellom en rolig og avslappende heldagstur til øya eller en mer fartsfylt opplevelse rundt øya med speedbåt.

S'Albufera naturpark

Få ting kan være så avslappende som fugletitting. I S'Albuferas naturpark i Playa de Muro finns det flere enn 200 fuglearter, 1 500 ulike vekster, skilpadder og frosker. Området er også perfekt for rolige spaserturer. Parken er åpen fra kl. 9.00 til 18.00. Det koster ikke noe å gå inn men du må få tillatelse i resepsjonen før kl. 16.00. Tel: +34 971 892 250.

Botanicactus

Sør for Cala d'Or finner du en rolig og koselig botanisk hage, som er en av Europas største. Her kan du vandre rundt i de avslappende omgivelsene blant kaktuser, urter, trær og blomster. I juni, juli og august er Botanicactus åpent på hverdager fra kl. 9.00 til 19.30 samt helger fra kl. 9.00 til 14.00. Adresse: Ses Salines-Santanyí km 1, Ses Salines.

Dragegrottene på Mallorca Dragegrottene på Mallorca

Dragegrottene

Mallorcas mest kjente severdighet er disse fantastiske dryppsteinsgrottene. Her møtes du av en helt magisk stemning blant flere tusen år gamle steinformasjoner. Her ligger en av verdens største underjordiske sjøer, Martelsjøen. Den er 177 meter lang og over 12 meter dyp på noen steder.  Helt innerst i grotten kan du sette deg ned i et amfiteater der det blir lysshow med klassisk musikk. Musikken spilles av en orkester om bord i en robåt som sakte glir frem på vannet. Etter forestillingen blir det mulighet for en gondoltur på sjøen. Utenfor grottene ligger det en fin hage og et lite akvarium.  

Grottene i Artá

Noen av Mallorcas spennende grotter ligger 7 kilometer fra byen Artá. En by med en fantastisk utsikt over havet. Grottene går nesten 500 meter inn i klippen og du kan bli med på en guidet tur her inne. Her får du blant annet se den store Flaggsalen med 45 meter høye stalaktitter. I en av grottene holdes et lyd- og lysshow.

Torrent de Pareis

For deg som vil komme ut av byen en stund anbefaler vi en utflukt til Torrent de Pareis. Lengst bort i Sa Calobra finner du en liten strand og klippen Morro de la Vaca – Kumulen – der en 200 meter lang tunnel fører videre til Torrent de Pareis. Et elveutløp skjærer ut en 40 meter bred kløft mellom de høye klippeveggene. Om sommeren, når elvedeltaet er tørrlagt, kan du gå hele veien til Escora. For å få den beste opplevelsen anbefaler vi at du tar turen med en guide. Fuglelivet er rikt og det er meget mulig at du får se de sorte gribbene som lever her.

Alfabiahagen

Alfabiahagen kan skilte med praktfulle vekster og sprudlende fontener. Det er også palmer, en vannlilje dam og andre tropiske blomster i den arabiske hagen, som er blitt bevart til minne om den mauriske høykulturen. Alfabiahagen ligger omtrent 17 kilometer utenfor Palma by på fjellstrekket mot Sóller. Hagen er åpen mandag til lørdag fra kl. 9.30 til 18.30. Adresse: C/Palma-Soller km. 17, Bunyola.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.