Bilde av: Betancuria på Fuerteventura

Fuerteventuras koselige byer

Bli med på en utflukt eller lei en bil og se deg om på egen hånd. Her kan du lese om noen av Fuerteventuras koselige plasser og byer som vi synes er vel verdt et besøk!

Bestill reise til Fuerteventura >>

Les flere reisetips til Fuerteventura

Bilde av: Byen La Oliva Byen La Oliva

Betancuria

Denne gamle hovedstaden med meksikanske innslag har en helt spesiell sjarme. De små pittoreske husene, som er omgitt av blomster i ulike klare farger, inviterer til bare å spasere rundt på Betancurias gater og bare nyte atmosfæren. Byen ligger midt på øya. For å komme hit kan du enten ta lokalbuss nr. 2 eller leie bil.

La Oliva

Denne gamle idylliske byen har vært både en soldat by og hovedstad. Nå er det en rolig by – og du får gjerne ta deg en spasertur i La Oliva og la deg sjarmere. Her ligger også Oberstens hus (Casa de los Coroneles), som er et av de mest kjente historiske monumentene på Fuerteventura.

El Cotillo

El Cotillo er en lite, sjarmerende fiskerlandsby på vestsiden av Fuerteventura, som er bygd til minne om helgenen Buen Viaje. Her er strendene barnevennlige og solnedgangen fantastisk! Besøk gjerne Fortaleza del Tostón som ble bygd på 1700-tallet for å skremme piratene.

Bilde av: Corralejo Corralejo

Corralejo

Nede i den gamle bydelen ved havnen finnes det flere små torg med mange uteserveringer å velge mellom. Bak Shell bensinstasjon ved Corralejos hovedgate ligger et torg der det spilles levende musikk på kveldene. Her møtes både turister og lokalbefolkningen til en sosial sammenkomst.

Ved det lille torget i utkanten av byen ligger et klokketårn. Det er en del trappetrinn opp til toppen men utsikten man får på toppen er verdt strevet. Øverst får du utsikt over hele byen og omgivelsene rundt. Tårnet finner du på CC Campanario.

Gran Tarajal

Ved elven Rio Gran Tarajal ligger genuine Gran Tarajal som faktiske er en av Fuerteventuras største byer. Her er det koselige restauranter, barer og kaféer og gode shoppingmuligheter. Verdt å merke seg at mange butikker i Gran Tarajal stenger for siesta om ettermiddagen.

Surfernes favorittby

Tar du turen til Lajares – surfernes favorittby – kan du ta en kopp kaffe på en av de koselige kaféene eller ta en titt i surfshoppen og kjenne på den avslappede atmosfæren. Byen er også et godt utgangspunkt for timelange fotturer. Du kan bestige vulkankrateret og vandre ned mot kysten og gå langs havet tilbake til Corralejo. Etter denne turen er det ingen som kan beskylde deg for at du har ligget på latsiden i ferien. Besøker du Lajares på en lørdag så er det marked midt i byen, med et variert tilbud av lokalt håndverk. Her har du gode muligheter for å finne den perfekte suveniren. 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her