Koselige byer og landsbyer på Fuerteventura

Bli med på en utflukt eller lei en bil og se deg om på egen hånd. Her kan du lese om noen av Fuerteventuras koselige steder og byer som vi synes er vel verdt et besøk!

Betancuria Betancuria er Fuerteventuras gamle hovedstad.

Betancuria

Denne gamle hovedstaden med meksikanske innslag har en helt spesiell sjarme. De små pittoreske husene, som er omgitt av blomster i ulike klare farger, inviterer til bare å spasere rundt på Betancurias gater og bare nyte atmosfæren. Byen ligger midt på øya. For å komme hit kan du enten ta lokalbuss nr. 2 eller leie bil.

La Oliva

Denne gamle idylliske byen har vært både en soldat by og hovedstad. Nå er det en rolig by – og du får gjerne ta deg en spasertur i La Oliva og la deg sjarmere. Her ligger også Oberstens hus (Casa de los Coroneles), som er et av de mest kjente historiske monumentene på Fuerteventura.

El Cotillo

El Cotillo er en lite, sjarmerende fiskerlandsby på vestsiden av Fuerteventura, som er bygd til minne om helgenen Buen Viaje. Her er strendene barnevennlige og solnedgangen fantastisk! Besøk gjerne Fortaleza del Tostón som ble bygd på 1700-tallet for å skremme piratene.

Corralejo

Nede i den gamle bydelen ved havna finnes det flere små torg med mange uteserveringer å velge mellom. Bak Shell bensinstasjon ved Corralejos hovedgate ligger et torg der det spilles levende musikk på kveldene. Her møtes både turister og lokalbefolkningen til en sosial sammenkomst.

Ved det lille torget i utkanten av byen ligger et klokketårn. Det er en del trappetrinn opp til toppen men utsikten man får på toppen er verdt strevet. Øverst får du utsikt over hele byen og omgivelsene rundt. Tårnet finner du på CC Campanario.

Gran Tarajal

Ved elven Rio Gran Tarajal ligger genuine Gran Tarajal som faktiske er en av Fuerteventuras største byer. Her er det koselige restauranter, barer og kaféer og gode shoppingmuligheter. Verdt å merke seg at mange butikker i Gran Tarajal stenger for siesta om ettermiddagen.

Lajares – surfernes favorittby

Tar du turen til Lajares – surfernes favorittby – kan du ta en kopp kaffe på en av de koselige kaféene eller ta en titt i surfshoppen og kjenne på den avslappede atmosfæren. Byen er også et godt utgangspunkt for timelange fotturer. Du kan bestige vulkankrateret og vandre ned mot kysten og gå langs havet tilbake til Corralejo. Etter denne turen er det ingen som kan beskylde deg for at du har ligget på latsiden i ferien. Besøker du Lajares på en lørdag så er det marked midt i byen, med et variert tilbud av lokalt håndverk. Her har du gode muligheter for å finne den perfekte suveniren. 


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Fuerteventura.

Finn ditt Fuerteventura!

På Fuerteventura er det noe for så vel treningsentusiaster som for de som søker en mer avslappende ferie. Her har vi samlet det som er karakteristisk for våre feriesteder på Fuerteventura.

Les mer og finn ditt Fuerteventura

Våre reisetips til Fuerteventura

Fuerteventura er en karakteristisk kanariøy som er fullspekket med vakre strender og fine naturopplevelser. Se våre Fuerteventura-tips her.

Les våre reisetips for Fuerteventura

Våre hotell på Fuerteventura

Kanariøyenes nest største øy byr på hotell som tilfredsstiller et hvert behov Her har vi samlet alle hotellene på Fuerteventura, noe for enhver lommebok!

Se Fuerteventuras hotell