Spanske spesialiteter

For de fleste av oss er det to retter som forbindes med spansk mat – paella og tapas! Førstnevnte kommer i mange ulike varianter og er et must når du ferierer på Solkysten. Tapas kan knapt kalles en rett da tapas på omfavner store deler av den herlige spanske maten.

Se flere reisetips 

Paella er vel utvilsomt den mest kjente spanske retten vi kjenner.

Tapas – den spanske klassikeren

Tapas bare må man spise i løpet av ferien på Solkysten. Langs hele kysten ligger det massevis av tradisjonelle tapasbarer og vårt tips er å besøke de tapasrestaurant der lokalbefolkningen spiser. Her er noen av våre favoritter som du kan finne på menyen.

Gambas al ajillo – hvitløksreker
Alcachofas aliñadas – marinerte artisjokker
Tortilla de patatas – spansk potetomelett
Croquetas – kroketter av skinke, fisk, grønnsaker eller kylling
Chipirones – små friterte blekkspruter
Pimientos de padrón – små grønne paprika stekt i olivenolje
Patatas bravas – friterte poteter med chili- og hvitløkssaus
Dátiles con bacon – stekte baconinnpakkede dadler
Pescaditos – bittesmå friterte fisker

Paella

Spanias nasjonal paella er en smaksopplevelse du må få med deg! Retten har fått sitt navn fra den store stekepanna den tilberedes i. Den består av ris smaksatt med safran, erter, paprika og krydder. Det er flere varianter av paella men den klassiske inneholder kanin, svinekjøtt, pølse, fisk og skaldyr. En ekte paella tar rundt 20 minutter å tilberede og det kreves mye kjærlighet samt gode og ferske råvarer for å oppnå det beste resultatet. Når paellaen settes på bordet er den en fryd for øyet.