
Spanske spesialiteter
I tillegg til fantastiske strender, historiske byer, koselige landsbyer og fantastiske utflukter, kan Spania skilte med sin fantastiske matkultur! Dra på en smaksreise til Costa del Sol, hvor tradisjonelle tapas og, selvfølgelig, klassisk paella venter. Her lister vi noen av våre absolutte tapasfavoritter og spanske spesialiteter.
Tapas - en spansk klassiker
Tapas er et must å spise i ferien på Costa del Sol. Langs den solfylte kysten er det mange tradisjonelle tapasbarer og vårt tips er å besøke tapasrestaurantene der du ser lokalbefolkningen spiser. Her er noen av våre favoritter som du finner på menyen. Gambas al ajillo – hvitløksreker Alcachofas aliñadas – marinerte artisjokker Tortilla de patatas – Spansk potetomelett Croquetas – skinke, fisk, grønnsaks- eller kyllingkroketter Chipirones – liten stekt blekksprut Pimientos de padrón – små grønn paprika stekt i olivenolje Patatas bravas – stekte poteter med chili og hvitløksaus Dátiles con bacon – stekte dadler pakket inn i bacon Pescaditos – bitteliten stekt fisk

Paella
Spanias nasjonalrett paella er en smaksopplevelse du ikke må gå glipp av! Retten har fått navnet sitt fra den store stekepannen den er tilberedt i. Den består av ris smaksatt med safran, erter, paprika og krydder. Det finnes flere forskjellige varianter av paella, men den klassiske inneholder kanin, svin, pølse, fisk og skalldyr. En ekte paella tar rundt 20 minutter å tilberede og det skal mye kjærlighet og gode og ferske råvarer til for å oppnå best resultat. Når paellaen serveres er det en skikkelig fryd for øyet.
Vil du ha flere mattips til reisen til solkysten? Les mer om matkulturen i Malaga her!
Tips & inspirasjon
Se alle våre reisetips til Costa del Sol. Finn og bestill en reise til Costa del Sol eller abonnér på vårt nyhetsbrev.