Frukt og grønnsaker

Mat og drikke i Malaga - alt du trenger å vite

De siste årene har Malaga klatret raskt oppover listen over Spanias gourmetbyer. I dag er det nok av matopplevelser, restauranter og delikatesser å prøve i Malaga.

Matkulturen i Malaga

Hvis du vil spise ekte mat fra Malaga, kan du se opp for slagordet «Sabor a Malaga», smaken av Malaga. Det er en satsning fra byen Malaga for å promotere maten som kommer herfra, hvor du kan regne med mye lokale råvarer.

Du får en annerledes restaurantopplevelse på El Tintero II på slutten av promenaden. Her auksjonerer servitørene fiskeretter og drikke, så ser du noe du vil ha, er det bare å vinke inn. Mat og drikke belastes deretter basert på tomme tallerkener og ølkanner på bordet. Høylytt spansk, rimelig og fantastisk godt!

Malaga er en sjømatelskende by – noe som kan sees i de fleste retter, inkludert tapas. En såkalt Chiringuito er en bar eller restaurant som ofte fokuserer på fisk og sjømat i ulike former. De er ofte plassert ved strandkanten.

Chiringuito Beach bar skilt

En annen ting Malaga har i overflod, er ultramarinos. Dette er små dagligvarebutikker som ofte har vært eid av samme familie i generasjoner. Dra hit for å kjøpe og smake på deilig spansk charcuterie.

Drikkemessig er det Tinto de Verano som er mest kjent fra Costa del Sol. Den forfriskende drikken er laget av halvparten rødvin og halvparten Fanta sitron. Det er en skikkelig sommerdrink!

Matmarkeder i Malaga

Som mange andre spanske byer er det ingen mangel på matmarkeder i Malaga. I Malaga er det dusinvis av matmarkeder. To du må se, er Atarazanas og La Merced.

Atarazanas ligger på Calle Atarazanas 10, i en gammel støpejernsbygning fra 1879. Det som tidligere var et verft, er i dag et vakkert marked som selger kjøtt, fisk og grønnsaker. Du kan også slå deg ned på en av de små barene på matmarkedet for å ta deg noe å spise. Atarazanas er åpen fra 08.00 - 14.00.

Mercado Merced ligger rett ved huset til Pablo Picasso og har et smalere fokus enn Atarazanas, med færre produkter i de små bodene. For eksempel er det boder med fokus på øl, ost, cocktailer og pinxtos. Med andre ord – kom hit sulten og tørst! Mercado Merced er vanligvis åpen fra 12.00 til 00.00.

Oliven

Matutflukt til fiskerlandsbyen Pedregalejo

For de som virkelig vil unne seg fersk fisk og skalldyr i Malaga, anbefales en tur til fiskerlandsbyen Pedregalejo. Landsbyen ligger omtrent fem kilometer fra sentrum av Malaga og er fylt med chiringuitos. Fisken smaker på sitt beste her!

Ikke gå glipp av å prøve en Ensalada Malagueña under ferien i Malaga – en salat med opprinnelse i byen. Den består av tørket torsk, løk, egg, tomat, potet og appelsin. Espetos er en annen rett som er kjent fra Malaga og Costa del Sol. En espeto i Malaga er seks ferske sardiner skåret i skiver og kokt over kull. Den er lettkrydret med olivenolje og havsalt. Espetos er en skikkelig delikatesse!


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Malaga. Finn og bestill en reise til Malaga eller abonnér på vårt nyhetsbrev.

Utsikt over Malaga

Alle reisetips for Malaga

Her finner du våre beste tips om de beste strendene, de herligste utfluktene, maten du ikke må gå glipp av og mye mer!

Se alle reisetipsene våre til Malaga


Mijas

Costa del Sol

  • 9 av 10 soldager

  • Lange og vakre strender

  • Kultur, mat og shopping i Malaga

Se alle reiser til Costa del Sol


Barn i bassenget

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips og tilbud til din neste reise.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her