Severdigheter og attraksjoner i Barcelona

Severdigheter i Barcelona

Severdigheter og attraksjoner i Barcelona

I Barcelona finnes det severdigheter og flotte attraksjoner rundt hvert hjørne. Enkelte severdigheter er verdt å prioritere over andre – og her har vi samlet våre favoritter som du ikke bør gå glipp av mens du er i Barelona!

1. Arc de Triomf

Triumfbuen Arc de Triomf er et av de mest kjente landemerkene i Barcelona. Monumentet ble innviet i 1888 til verdensutstillingen. Utstillingen tok for det meste plass i den fine parken Parc de la Ciutadella, som triumfbuen ble en inngang til. Monumentet ble tegnet av arkitekten Josep Vilaseca. Arc de Triomf ligger rett ved metrostasjonen med samme navn. 

2. Barri Gotic 

Bydelen som kalles Barri Gotic - det gotiske kvarteret - er det eldste i byen. Barri Gotic karakteriseres av brosteinsgatene, små koselige torg og gamle bygninger. Det er i denne bydelen Picasso bodde og jobbet i flere titalls år, og kunstneren Joan Miró ble født og bodde her lenge. I Barri Gotic kryr det av severdigheter, flotte bygninger og gotiske kirker. I det gamle jødiske kvarteret – El Call – blir gatene smalere desto lenger du går inn. El Call begynner fra torget Plaça Sant Jaume.
 

 

Barri Gotic
Palau de la Musica

3. Santa Maria del Mar (Santa Maria ved havet)

Like ved Barri Gotic, i bydelen La Ribera, ligger den berømte kirken Santa Maria del Mar. Boken Havets katedral bruker bygningen av denne flotte gotiske kirken som bakteppe for handlingen og har bidratt til at store folkestrømmer tar turen hit. Kirken ble bygget mellom årene 1329–1389 og er et prakteksemplar på hvordan gotisk arkitektur i Katalonia så ut for flere hundre år siden. Enkelte tider på dagen er det gratis inngang, mens det ellers tas en symbolsk sum. Kirken ligger ved torget Plaça Santa Maria, med Jaume I som nærmeste metrostasjon.

4. Palau de la Música Catalana

Den katalanske musikkens palass, eller Palau de la Música Catalana som det heter på spansk, er et kjent konserthus i Barcelona. Bygget ble oppført mellom 1905–1908, og ble tegnet av Lluis Domenech og har siden 1997 vært på UNESCOs verdensarvliste. Du kan ta en guidet tur i konserthuset eller gå på en klassisk konsert. Den mektige akustikken sammen med det vakre interiøret gjør et besøk hit til en unik opplevelse. Palau de la Música Catalana ligger knapt hundre meter fra metrostasjonen Urquinaona.


Andre favoritter: