Fakta – Qatar

Lokal tid:

Norsk tid + 2 timer vintertid.

Språk:

Arabisk. De fleste steder går det greit med engelsk.

Valuta:

Qatarsk rial (QAR)

Pass og visum:
Elektrisitet:

220 V eller 240 V. Kontaktene er annerledes enn i Norge så adapter nødvendig.

Nyttig informasjon:

Qatar er et muslimsk land som står for en konservativ livsstil. Det er respektfullt mot den lokale kulturen å kle seg tekkelig, unngå å drikke alkohol på offentlige steder og kjærtegne hverandre offentlig. Dekk til skuldre og knær når du oppholder deg utenfor hotellområdet og unnvik trange topper som viser magen eller har en dyp utringning. På hotellets private strand kan du bruke badeklær som bikini, men på de offentlige badeplassene kreves det et du er tildekket.

Det er ikke mulig å kjøpe alkohol i butikkene i Qatar. Alkoholholdige drikker serveres dog på hotell som tilhører de større hotellkjedene.

Ramadan
Rundt 28. februar 2025 begynner den muslimske fastemåneden Ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Det er meget uvanlig at det serveres alkohol før solen går ned. På noen reisemål og hotell serveres ikke alkohol i det hele tatt under Ramadan, andre steder kun på utvalgte steder eller tillates kun på rommet. Det er ikke underholdning under Ramadan. Også Apollo utflukter kan bli påvirket av høytiden.