Portugisiske søtsaker
Ovos mol del Aveiro – eggeplommekrem i en snegleformet kjeks
Arroz doce – rispudding med sitron og kaneldryss.
Pasteis de Nata – eggekrembakkelse, noen pudrer den med kanel.
Bolo de bolacha – historisk kake laget av Marie kjeks, kaffe og smørkrem.
Sonhos de abóbora – små berlinerboller laget av gresskar, navnet betyr ”gresskar-drømmer” på portugisisk.
Leite crème – portugisisk Crème Brûlée.
Pudim flan – karamellpudding med smak av te.
Toucinho do céu – veldig lik flan, men laget kun laget på eggeplommer, sukker og vann i stedet for hele egg og melk og/eller fløte.
Lokal vin
Portugal er en av de største vinprodusentene i verden og vin er en stor del av måltidsopplevelsen her. Algarvekysten er det aller største området for vinproduksjon i landet og vin har vært produsert her i over 3000 år. Særlig kjent er selvsagt portvinen som kommer herfra. Hvorfor ikke benytte sjansen til å besøke en vingård og prøvesmake noen viner i ferien?